Випускниця-журналістка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, авторка збірки «Незмінно закохана» Мар’яна Верховцева під час зустрічі зі студентами та викладачами поділилась історією свого успіху, розповіла про пошук себе в роботі й презентувала власні вірші.

Захід організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій за співпраці з кафедрою освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи. «Журналістика – це універсальні навички, які можна застосувати будь-де. Знання, які ви отримуєте, нікуди не подінуться. Вони постійно будуть із вами, ви завжди будете вміти те, чого навчитеся. Жодна освіта не проходить безслідно», – зауважила Мар’яна Верховцева.
Мар’яна поділилася власним досвідом роботи в різних сферах за десять років після завершення університету, зокрема в журналістиці, івент-менеджменті, культурі та СММ, дала поради майбутнім фахівцям, розповіла, що для неї означає так званий «успішний успіх».

«Потрібно усвідомлювати, що «успішного успіху» не існує, кожен розуміє його по-своєму. Варто завжди орієнтуватися на власні бажання й почуття та пам’ятати, що з часом наш світогляд може змінитися. Отримати диплом і не працювати за професією – нормально. Головне – правильно розставляти пріоритети й не втратити себе», – поділилася враженнями Ольга Ярмолич, студентка 1 курсу.
Мар’яна Верховцева також розповіла про історію написання й видання поетичної збірки «Незмінно закохана». Студентам-видавцям було цікаво дізнатися про особливості співпраці авторки з видавцем і редактором її книги.

«Особисто для мене захід був не тільки цікавим, а й корисним як для майбутнього видавця. Особливо важливим був момент, коли Мар’яна розповідала про вихід своєї книги у видавництві «Брама-Україна», про спілкування з його директором Олександром Третяковим. Адже навички комунікування з автором, дотримання професійної етики є невід’ємною частиною роботи видавця й редактора», – розповіла Ірина Захарченко, студентка 2 курсу.

На прохання присутніх Мар’яна прочитала кілька віршів зі своєї збірки під музичний супровід гурту «Напівсвіт», одним із учасників якого є студент-журналіст 2 курсу Едуард Тупіцький. За донат для ЗСУ авторка подарувала книгу всім охочим. Студенти-художники, які були присутні на зустрічі, намалювали портрети Мар’яни Верховцевої та викладачів.

«Сьогоднішня зустріч із нашою випускницею – це суцільний захват і від її поезії, і від стилізованої розповіді про своє професійне зростання, і від тих цінностей, які вона транслювала нинішнім студентам. Здається, панувала така тепла й світла атмосфера, що запам’ятається надовго. Цей захід ми організували спільно з кафедрою освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи. Як на мене, набули цікавого досвіду спілкування зі студентами й викладачами іншої спеціальності, обмінялися думками та враженнями», – зазначила Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Автор – Денис Непогодьєв, студент 1 курсу ННІ УФСК
Фото – Андрій Найда, студент 3 курсууспішні