Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького продовжує активну роботу на міжнародній науковій арені навіть за умов воєнного стану.

Зокрема доцент кафедри Тарас Ромащенко провів чергову продуктивну зустріч з колегами із Європейського Союзу. Цього разу науковця ЧНУ запросили виступити в Краківському педагогічному університеті з лекцією на тему “Міграційна криза в Україні: ключові факти та особистий досвід”. До заходу в змішаному форматі (онлайн і офлайн), організованого кафедрою соціології культури згаданого вишу, також долучилися провідні науковці Польського соціологічного товариства.

– Виступ відбувся в межах циклу традиційних семінарів під назвою “Криза довіри в міграційних суспільствах”. Предметом моєї доповіді та жвавого обговорення після неї стали події, викликані нападом країни-агресора на нашу державу після 24 лютого 2022 року. Так, дискусія торкнулася загальної кількості зовнішніх вимушених мігрантів та внутрішніх переселенців; участі дітей як важливої складової нинішніх міграційних потоків; зворотної міграції українців та викликів, що пов’язані з нею; цілях країни-агресора в провокуванні загострення поточної міграційної кризи в Україні та Європі.

Слід зазначити, що польські науковці високо оцінили зміст лекції та її презентацію спікером. Крім того, у ході тривалого обговорення ними буди підняті не лише питання, що безпосередньо стосувалися теми, але й висловлена щира подяка за боротьбу України за мирне та вільне майбутнє для усього європейського континенту.

Тарас Ромащенко, доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин