Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Дмітрій Бабак посів друге місце на міжнародних змаганнях з плавання «Oceanman Odessa-2019» за віковою категорією 16-19 років. Такий чемпіонат відбувся в Одесі вдруге на відкритій морській воді, на пляжі «Ланжерон».

Нагадаємо, студент навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я здійснював заплив через Дніпро на відстань довжиною 10 кілометрів на подібному марафоні в Черкасах і зайняв призове третє місце.

В одеському десятикілометровому запливі загалом взяли участь близько 70-ти плавців, які мали подолати дистанцію за 5 годин. За словами Дмітрія Бабака, в Одесі було набагато складніше плисти, адже заважали сильні хвилі, які зносили навіть буї, а великі медузи та водорості перешкоджали руху. Незважаючи на перепони, йому вдалося осилити відстань за 3 години 36 хвилин.

Завдяки перемозі на «Oceanman Odessa-2019» плавець має змогу поїхати на фінал у Мексику.

Дмітрій Бабак не планує зупинятися на досягненому.

— Я продовжуватиму брати участь у подібних змаганнях вже наступного літа. Тепер я знаю, що мені під силу, тому орієнтуватимусь на покращення результату. Зокрема, хочу проплисти таку ж відстань за менший відрізок часу, — зазначає студент.

 

Анна Тиха, студентка IV курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій