У межах підготовки фахівців зі спеціальностей 201 «Агрономія», 101 «Екологія»  та 091 «Біологія» запрошена експертка українського відділення SCGIS Ukraine, кандидатка біологічних наук, співробітниця науково-дослідного відділу НПП «Тузлівські лимани» та НПП «Слобожанський» теріолог Наталія Брусенцова провела семінар-тренінг «Географічні інформаційні системи (ГІС) в екологічних та біологічних дослідженнях».

Під час зустрічі було обговорено різні аспекти впровадження ГІС в екології, біології, заповідній справі та як елементи точного землеробства в агрономії. Під час тренінгу експертка окреслила особливості функціонування різних ГІС-систем та можливостей вирішення сучасних проблем природоохорони з їхньою допомогою; проведено майстер-клас із використанням ГІС-систем для генерування карт об’єктів природо-заповідного фонду.
Семінар-тренінг проведено до Дня ГІС, який відзначається щорічно 16 листопада з метою популяризації використання знань і навичок у царині геоінформатики в освітніх, урядових, бізнесових та інших громадських установах.

ННІ природничих та аграрних наук