16-й день народження студентського радіо із тематичними експозиціями та святковою радіопрограмою відзначили у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Ініціаторами свята стали викладачі та студенти кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, які колись, у далекому 2005 році, і заснували студентське радіо.

За період свого функціювання «Радіо ЧНУ» кілька разів змінювало назву та слоган.

— Студенти готували свої програми для університетської громади, добирали різні рубрики та звуковий дизайн. Якось так і з’явилася наша студія, з якої зараз «віщають» наші студенти, — розповідає кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Наталія Ковтун.

Радіо росло і розвивалося, кожна нова група журналістів вносила до ефірного та позаефірого промо щось своє, нове, інноваційне. За цим протягом років спостерігали студенти та викладачі всього університету.

І от до радіо ЧНУ добралися перші у його історії рекламники. Ребрендинг радіостанції не так давно провів один із наших випускників-рекламників разом із викладачами кафедри журналістики, реклами та PR.

— Був гордий стати свідком процесу ребрендингу нашого радіо, першим чути оновлені радіопрограми та побачити нові елементи айдентики. Круто знати, що я спостерігав за тим, як творилася частинка історії мого університету, — коментує подію студент-магістрант кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Володимир Баранник.

Усі охочі у цей день могли прослухати тематичну радіопрограму про історію розвитку, становлення та стан сучасного студентського радіо, яку підготували студентки-магістрантки кафедри журналістики Тетяна Завгородня та Світлана Кочерга. Також студенти мали змогу сфотографуватися на фоні оновленого банера студрадіо та ознайомитися з оновленою айдентикою.

— Для мене, як для першокурсника, все, що відбувається в університеті, нове й захопливе, але за цією подією я спостерігав із особливою цікавістю. Радіопрограма була дуже пізнавальною, а експозиція цікавою. Навіть не віриться, що і я у майбутньому створюватиму для свого університету таку айдентику та радіопрограми, — ділиться враженнями студент-першокурсник освітньої програми «Реклама та PR у медіагалузі» Денис Малюк.

А ми ще раз вітаємо студрадіо із днем народження та бажаємо йому процвітання!

Автори — студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій:
Тетяна Завгородня та Світлана Кочерга
Фотограф — студент ННІ української філології та соціальних комунікацій Володимир Баранник