Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором, головою Ради ректорів, директорів ЗВО Черкаської області Олександром Черевком привітала з ювілеєм Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж імені Т. Г. Шевченка.

Привітати з 95-річним ювілеєм приїхали випускники закладу, а нині науково-педагогічні працівники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького: директор навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний, науковці інституту — Наталія Ярмоленко, Тетяна Щербина, Людмила Сіпко, Людмила Солодка. Мистецький дарунок підготував і університетський вокальний гурт «Мелодія» (художній керівник народна артистка України Лідія Зайнчківська).

Вручаючи подарунки і вітання директорові коледжу Людмилі Семененко, Олександр Черевко відзначив, що Черкаський національний та заклад-ювіляр — партнери, багато випускників педагогічного коледжу поповнюють ряди студентів ЧНУ.

— Гарно, що освітянські традиції в цьому закладі передаються з покоління в покоління. Колись Ньютон сказав: «Я бачив далі, ніж інші, бо стояв на плечах своїх учителів». Так він сформулював основний принцип освіти, яка базується на традиціях. 95-річчя — це та основа, яка дає можливість рухатися вперед. Тому вітаю колектив, студентів, випускників і всіх, хто керує і керував коледжем. Освіта за своєю природою є консервативною. Та сьогодні перед освітянами стоїть завдання побудувати Нову Українську Школу. А Нова Українська Школа відбудеться, якщо ми виховаємо нового українського вчителя. Саме це робите ви. І пам’ятайте: головне — не ці стіни, а дух, який у них панує. І дух новаторства, патріотизму, перспективного розвитку завжди буде жити в Корсунь-Шевченківському педагогічному коледжі імені Шевченка!

Владислава Громенко, студентка 4-Ж ННІ української філології та соціальних комунікацій