Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» чекає студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на практику та на стажування. Крім того, на Батьківщині Кобзаря буде проведено презентацію книги професора Володимира Поліщука  «Музи Тараса Шевченка». Про це домовилися на зустрічі у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Делегація Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» на чолі з генеральною директоркою Людмилою Шевченко побувала у ЧНУ. Гості поспілкувалися з ректором, проректорами, директорами інститутів та деканами факультетів, науковцями, зацікавленими у спільних проєктах. Оговорила конкретні кроки у межах реалізації нещодавно підписаної угоди про співпрацю.

Йшлося і про лекції психологів для працівників заповідника, і про участь у науково-практичній конференції, що відбудеться на базі «Батьківщини Тараса Шевченка». Обговорили можливість спільних досліджень, у тому числі археологічних розкопок, низку інших важливих питань.

Ректор Олександр Черевко ініціював виготовлення барельєфів для шевченківських місць та опікується цим процесом.

Викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва під керівництвом  художника Олександра Костогриза вже розробляють відповідний проєкт та працюють над виготовленням глиняних моделей пам’ятних знаків.

— На жаль, у нашій державі на національну справу бракує грошей, — сказав ректор Олександр Черевко. — Проте ми маємо спільно працювати на благо Шевченкового краю й України.

Своєю чергою Людмила Шевченко подякувала Олександру Володимировичу за всебічну підтримку Національного заповідника.

— Вами було багато зроблено у період керівництва Черкаською областю у 2005-2010 роках, — наголосила вона і подякувала за нові перспективи співпраці.

Представники заповідника також люб’язно запросили усіх охочих не екскурсію у місця, де пройшло дитинство нашого видатного земляка Тараса Шевченка.

Нагадаємо, у шевченківські дні цьогоріч ЧНУ та Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» уклали  угоду про співпрацю.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького