Співпрацю Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та громадської організації «Ротарі клуб Черкаси Інтернешнл» закріплено в меморандумі.

Документ підписали ректор Олександр Черевко та президентка клубу Марина Гур’янова.

Делегація членів «Ротарі клубу Черкаси Інтернешнл» у складі президентки Марини Гур’янової та ротарійців Наталії Попової (ЧНУ ім Б. Хмельницького), Андрія Горбатова (ГО «Дніпро 2003»), Віктора Царенка (ТОВ «АСМ-запчастини»), Анни Ніколаєвої (турагенція «Море турів»), Олени Галушко (Зорівська територіальна громада), Ольги Галушко (Всеукраїнська ініціатива «Активна громада») зустрілася з Олександром Черевком. Марина Гур’янова вручила йому  значок почесного члена клубу та нагадала, що його співпраця з клубом має тривалу історію. ЧНУ ім. Б. Хмельницького теж активно співпрацює з черкаськими ротарійцями. Більше того, багато членів клубу є випускниками ЧНУ.

— За підтримки Олександра Володимировича було реалізовано вже кілька успішних проєктів. А з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ми зосередилися на допомозі вимушено переміщеним особам, яких університет прихистив. Наша організація також долучилася до цієї справи. Були надані ліжка, побутова техніка. Ми спілкувалися з переселенцями і чули від них схвальні відгуки та слова вдячності університету, де вони знайшли притулок, — розповіла президентка «Ротарі клубу Черкаси Інтернешнл».

На її переконання, це вимушені заходи, пов’язані з воєнним станом. Метою ж меморандуму, який було підписано, є перспективні проєкти.

Зокрема, це питання підтримки освіти, культури, соціальної справедливості, збереження та охорони природних ресурсів, розвитку екологічної стійкості регіону та здійснення іншої діяльності в контексті реалізації цілей сталого розвитку.

Для цього проводитимуться конференції, круглі столи, зустрічі.

Здійснюватимуться заходи для сприяння розвитку освіти, науки, медицини, культури, туризму, спорту, соціальної сфери, інформаційної та інших видів діяльності. Реалізовуватимуться спільні проєкти з покращення матеріально-технічної бази та розвитку закладів гуманітарного і соціального профілю.

Ректор університету подякував за співпрацю і за підтримку. Він наголосив, що нині всі українці об’єдналися в прагненні допомогти Збройним Силам України та тим, хто постраждав від російської агресії.

— Наші випускники, викладачі, студенти, їхні рідні боронять Україну зі зброєю. Ми провели вже не одну благодійну акцію на підтримку ЗСУ, надаємо людям психологічну підтримку, волонтеримо, займаємося просвітництвом. До дня університету зібрали на автомобіль для військових. Ця робота, поряд із нашою основною — освітньою діяльністю — триває постійно. Ми подаємо приклад того, як бути ефективними в тилу, як не піддаватися розпачу і паніці. Гадаю, об’єднання зусиль із «Ротарі клуб Черкаси Інтернешнл» буде корисним і для університету та громадської організації, і загалом для черкащан.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького