У межах програми «Ініціатива єднання» відбулася друга онлайн-зустріч із представниками Рохемптонського університету (Лондон, Велика Британія).

 

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького  долучився до участі у цій програмі, започаткованій Британською «Консалтинговою групою Кормак» за підтримки Міністерства освіти і науки України. «Група Кормак» пропонує допомогу з пошуку реального партнера націленого на довгострокову перспективу співпраці.

Зараз відбуваються перемовини про співпрацю та підписання договору з Рохемптонським університетом, Лондон (Велика Британія).

Ректор ЧНУ Олександр Черевко та віце-канцлер із навчання Рохемптонського університету доктор Стівен Драйвер визначили першочерговими  напрями співпраці: взаємодію в наукових проєктах та академічну мобільність.

Про наукові галузі, які можуть бути цікавими потенційним партнерам, доповів проректор з науково-інноваційної та іміджевої діяльності Сергій Корновенко.

Перший проректор Василь Мойсієнко акцентував увагу на гармонізації освітніх програм.

— Пропонуємо створити  фокус-групи за спеціальностями і провести двосторонні зустрічі науковців для обговорення конкретної наукової роботи. Усе це має лягти в основу партнерської угоди.

Дякую британським колегам та менеджерці від організатора проєкту – «Cormack Consultancy Group» Анжелі Стащак, яка допомагає нам комунікувати.

Бачимо своє місце у глобальному інноваційному середовищі й усвідомлюємо, що без підтримки світової спільноти, міжнародних освітніх організацій досягнути цієї мети буде важко, — зазначив ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького