Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до участі у програмі «Ініціатива єднання», започаткованої Британською консалтинговою компанією «Cormack Consultancy Group» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

У межах програми пройшла онлайн-зустріч із представниками Рохемптонського університету (Лондон, Велика Британія). Модерувала зустріч менеджерка від «Cormack Consultancy Group» Анжела Стащак.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко розповів про університет зі столітньою історією, його досягнення, високі рейтинги та динаміку розвитку, про структуру й науковий потенціал. Зазначив, що нещодавно завдяки інвестиційному проєкту було відбудовано і оснащено навчальний корпус. Однак, потребує вдосконалення матеріальна база ННЦ «Інститут медичної освіти» та кафедри військової підготовки. За словами Олександра Володимировича, саме військові та медичні спеціальності є стратегічно важливими в умовах протистояння російській агресії. І їх ЧНУ буде активно розвивати, залучаючи, в тому числі, грантові та партнерські програми.

Він зазначив також, що Черкаський національний університет є осередком патріотичного виховання  у центрі України і що після повномасштабного вторгнення рф університетська громада надає допомогу біженцям, проводить серйозну тилову роботу.

Але при цьому не припиняється освітній процес, науковці також активно працюють. Тому  академічна спільнота ЧНУ готова до співпраці, до проведення спільних досліджень, конференцій, стажувань та участі у грантових програмах. А після перемоги черкасці будуть раді бачити партнерів на мирній українській землі.

Своєю чергою представляючи Рохемптонський університет, доктор Том Дуан розповів, що заклад вищої освіти веде свою історію ще від XIX століття. Розташований він у мальовничій західній частині Лондона, де багато історичних пам’яток.

Близько 9000 студентів отримують вищу освіту на факультетах бізнесу та права; мистецтв; гуманітарних та суспільних наук; наук про життя та здоров’я; психології, а також педагогічному.

В університеті діють лабораторія біомеханіки, кіберспортивна арена та багато іншого. Співробітники проводять дослідження світового класу в усіх академічних відділах закладу.

Рохемптонський університет входить до топ-30 у Великій Британії за такими спеціальностями: класична та стародавня історія (5 місце), релігієзнавство та теологія (24 місце), історія (30 місце) за версією The Guardian 2020.

В університеті навчаються представники понад 140 національностей з усього світу. 28% студентів університету — іноземці, загалом же контингент студентів різноманітний. Важливе значення надається інклюзії, реалізуються соціальні проєкти, університет має багато партнерських зв’язків.

У результаті сторони домовилися сформулювати бачення подальшої співпраці, деталі якої обговорювати на постійних онлайн-зустрічах.

— Ми познайомилися та намітили плани взаємовигідної кооперації. Вірю, що це дасть нам додатковий стимул для розвитку. Дякуємо пану Чарльзу Кормаку за те, що допомагає налагодити нові міжнародні зв’язки. Вдячний новим і давнім партнерам із Великої Британії, а також усім численним представникам світової наукової спільноти, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну запропонували підтримку і нашим науковцям, і студентам, і всій університетській спільноті! Це додає нам сил і натхнення!

Довідково: «Cormack Consultancy Group» — консалтингова компанія, яка працює у сфері вищої освіти. Протягом багатьох років компанія плідно співпрацює з багатьма українськими університетами та прагне допомогти українським ЗВО у широкому розумінні. Компанія у партнерстві із об’єднанням університетів Великобританії Universities UK (https://www.universitiesuk.ac.uk) започаткувала ініціативу під назвою “Ініціатива Єднання”.

Суть ініціативи полягає у поєднанні українського університету з університетом-побратимом у ЄС або Британії схожого профілю, розміру та за наявністю однакових спеціальностей.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького