Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького підтримав просвітницький проєкт «РОДОВІД ШКОЛА» українського філософа, мецената і бізнесмена Ігоря Дідковського. Про це було укладено відповідну угоду.  

«РОДОВІД ШКОЛА» передбачає забезпечення можливості отримання дітьми безперервної якісної дистанційної освіти в умовах війни, у повоєнний та мирний період, впровадження та реалізації інноваційної спеціальної програми взаємодії батьків і дітей у царині виховання та навчання, спрямованої на забезпечення якнайкращого духовного та фізичного розвитку молоді, становлення їхньої особисті, здобуття ними наукових знань та вмінь, життєвих навичок з використанням для цього унікальних методик та найкращих світових практик.

Ігор Дідковський презентував ректорату ЧНУ «РОДОВІД ШКОЛУ» та  розповів про численні свої проєкти, спрямовані на популяризацію України у світі.

«Вкладаю гроші в те, що прославляє український розум»,  — сказав він про свою діяльність.

Проєкт для виховання молодшого покоління — його улюблене дітище. Вже створено yuotube-канал, триває  Всеукраїнський освітньо-методологічний відбір «РодовідУчитель – 2022», учасниками якого стали 313 вчителів початкових класів та вчителів, що викладають навчальні предмети на рівні базової середньої освіти. Укладено низку партнерських угод із провідними університетами України, серед яких і Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Угода з ЧНУ передбачає низку спільних заходів. Це і створення єдиного інформаційного простору у сферах спільної діяльності, і розробка спільних ресурсів, пропозицій і рекомендацій, навчальних програм і планів дій, і проведення спільних наукових і практичних конференцій, семінарів, круглих столів, тренінгів, лекцій та навчальних курсів як для університетської спільноти, так і для батьків та вихованців Школи. Планується також розробка і впровадження в освітній процес вибіркових навчальних дисциплін та освітніх заходів.

ЧНУ як регіональний партнер Родовід школи, надаватиме   навчальні та наукові програми для батьків та учнів, організовуватиме щомісячний День «РОДОВІД ШКОЛИ» у форматі дня відкритих дверей для батьків та учнів, яких спрямовуватиме школа.

У межах зустрічі перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко провів для гостя екскурсію до музеїв університету, ознайомив із матеріально-технічною базою.

 Відвідали також «Інститут здоров’я рослин» корпорації «УКРАВІТ». 

Довідково: Ігор Дідковський — український філософ, меценат і бізнесмен. За його підтримки побачила світ книга братів Капранових «Мальована історія незалежності України», автор і ведучий телепередач «Життя триває», «НебоСхил», голова Піклувальної ради Національного музею «Івана Гончара», засновник «РОДОВІДсіч» — табору для дітей-біженців з Криму та окупованого Сходу, голова наглядової ради Науково-дослідного інституту «NanoSapiens», куратор проєкту «Президентський університет майбутнього», керівник національної програми превентивної медицини «Україна здорова», голова Наглядової ради Державного університету «Одеська політехніка», почесний доктор філософії Національного університету «Острозька академія», Почесний доктор філософії Державного університету «Одеська політехніка».

Ініціював та реалізував низку соціальних, просвітницьких проєктів.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького