У Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького 30 квітня 2024 року відбулася онлайн-зустріч «Молодь — майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції», організована Державною митною службою України.

З вітальним словом виступив перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко. У своєму виступі він привітав учасників зустрічі та підкреслив важливість співпраці між вищою школою та державними установами для підготовки кваліфікованих кадрів для різних сфер діяльності, зокрема, для митної служби України. Також, перший проректор висловив надію на плідну співпрацю між університетом і Державною митною службою надалі, спрямовану на підготовку висококваліфікованих фахівців, які відповідають сучасним вимогам роботодавців.
Під час зустрічі виступив начальник Черкаської митниці Дмитро Дорофій, який висвітлив ключові аспекти роботи митниці, поділився власним досвідом професійної діяльності та наголосив на важливості молодіжної аудиторії для митниці, а також закликав учасників до активної участі у відборі та навчанні для роботи в митній службі.

До участі в обговоренні долучився в.о. директора ННІ економіки і права Микола Руденко, який відзначив важливість подібних профорієнтаційних заходів для молоді та висловив вдячність керівництву Черкаській митниці за участь у практичній підготовці студентів економічних і правничих спеціальностей.

В обговоренні взяла участь завідувачка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин ННІ економіки і права Аліна Прощаликіна, яка розповіла про особливості співпраці з Черкаською митницею та перспективи підготовки фахівців за освітньою програмою «Митна справа та міжнародна логістика».

До зустрічі також долучилися представники національного університету «Запорізька політехніка», Полтавського університету економіки і торгівлі, Дніпровського університету митної справи і фінансів, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

Запрошені експерти та представники Державної митної служби та регіональних митниць надали учасникам цінну інформацію щодо освітніх та професійних можливостей у сфері митної діяльності, а також відповіли на запитання аудиторії. Зустріч стала важливим кроком у сприянні молоді у виборі кар'єрного шляху та залученні їх до розвитку митної справи в Україні.

Під час зустрічі представники Державної митної служби України розкрили ключові завдання та функції митної служби в сучасних умовах, розповіли про кроки, необхідні для вступу на службу до лав митників, поділилися досвідом роботи та успішними кейсами з власної практики, відповіли на численні запитання студентів щодо вступу на навчання, проходження конкурсного відбору та кар'єрних можливостей у ДМСУ.

Зустріч пройшла у динамічному та інтерактивному форматі, що сприяло жвавому спілкуванню та зацікавленості з боку молоді. Учасники заходу отримали не лише цінну інформацію про роботу митників, але й мали можливість напряму поспілкуватися з фахівцями та отримати поради щодо побудови успішної кар'єри в цій сфері.

ННІ економіки і права