Zoom-конференція з представниками компанії «Xipei Education» (КНР), присвячена впровадженню проєктів співпраці з китайськими закладами вищої освіти, відбулася 1 червня.

Черкаський національний університет на зустрічі представляли проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, директорка ННЦ зовнішніх та міжнародних зв’язків Світлана Архипова та заступник директора ННЦ зовнішніх та міжнародних зв’язків Наталія Сливка.

Корпорацію «Xipei Education» представляли співробітники китайського офісу: пан Лі Юнь — директор міжнародного центру розвитку, пані Бай Пін — менеджер міжнародного центру розвитку, Юрій Гендель — перекладач з китайської на українську мову, та працівники українського офісу: Андрій Чжу Хаоюй — генеральний директор представництва корпорації Xipei Education в Україні, Катерина Волошко — проєктний менеджер «Xipei Education» в Україні та Ван Юйсюань — перекладач з української на китайську мову.

Під час Zoom-конференції були обговорені напрями співпраці, зокрема: відкриття спільного китайсько-українського науково-освітнього центру «Інститут Шовкового шляху» на базі університету; спільна з китайськими ЗВО підготовка студентів за програмами подвійного диплома; спільне визнання кредитів та результатів навчання; обмін студентами і викладачами з китайськими ЗВО; короткострокові програми та літні / зимові стажування; співпраця з китайськими коледжами за бакалаврськими програмами; співпраця з китайськими університетами за магістерськими програмами, а також науково-дослідницька співпраця з китайськими університетами в межах спільної участі у міжнародних програмах Еразмус+ та Жан Моне, створення українсько-китайських наукових журналів, які будуть індексовані у Scopus та Web of Science.

Сторони висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Довідково. Компанія «Xipei Education» є однією з найбільших у КНР фірм із надання допоміжних освітніх послуг. Спеціалізацією «Xipei Education» є довишівська підготовка абітурієнтів і сприяння їхньому подальшому переміщенню на внутрішній і міжнародний, зокрема, і український ринок освітніх послуг для отримання вступниками з КНР якісної вищої освіти.

 

ННЦ зовнішніх і міжнародних зв'язків