Зустріч ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка з почесним консулом України в Шемахи Мехралі Гасимовим і директором Українського Центру в Баку Рустамом Кулієвим відбулася 24 липня.

Приводом для зустрічі стало створення цього року в Баку Українського Центру, який активно співпрацює з міністерствами освіти України й Азербайджану та Посольством нашої держави в Республіці Азербайджан. Центр допомагає громадянам вступати в державні українські університети, а також супроводжує їх під час навчання.

Представники ЧНУ обговорили з іноземною делегацією практичні кроки для розширення співпраці у сфері надання освітніх послуг громадянам Азербайджану. 

Починаючи реалізацію проєкту, ректор Олександр Черевко та директор Рустам Кулієв підписали Меморандум про співпрацю між Черкаським національним університетом й Українським Центром в Азербайджані.

— Гості виявили інтерес до налагодження співпраці між нами та закладами вищої освіти Азербайджану, до академічної мобільності. Ми також зацікавлені в тому, щоб приймати на навчання і стажування азербайджанських студентів. Досягнуті домовленості закріпили Меморандумом про співпрацю, чим започаткували взаємовигідне співробітництво, — зазначив ректор ЧНУ.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького