bgb
 
 
 
 
 

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького посів п’яте місце серед ЗВО України за кількостю рекомендованих до зарахування за державним замовленням абітурієнтів спеціальності 105 «Прикладна фізика та наноматеріали» освітнього ступеня бакалавр на основі повної загальної середньої освіти.

Відповідно до інформації ЄДЕБО у п’ятірку лідерів також увійшли: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (рекомендовано 75 осіб), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (рекомендовано 62 особи), Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (рекомендовано 36 осіб) і Львівський національний університет імені Івана Франка (рекомендовано 24 особи).

У ЧНУ перший набір студентів на освітню програму «Прикладна фізика та наноматеріали» було здійснено у 2018 році з максимальним обсягом держзамовлення 10 осіб. У 2023 році освітня програма успішно пройшла акредитацію терміном на п’ять років. Позитивна динаміка вступу абітурієнтів привела до зростання обсягів держзамовлення до 20 осіб у 2024 році.

Освітня програма формує знання в області прикладної фізики та наноматеріалів і спрямована на надання здобувачам ґрунтовних знань і розуміння фізичних та технологічних процесів, практичних умінь їх моделювання та програмування з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та з застосуванням проєктно-технологічної діяльності. Акцент програми зосереджено на прикладних аспектах фізики матеріалів, наноматеріалів та нанотехнологій, а також створенні вимірювальних систем на основі програмного керування цифровими засобами автоматизації експерименту.

— Вітаємо студентів і професорсько-викладацький склад випускової кафедри фізики! Переконаний, що наші викладачі забезпечать високу якість освіти, а спеціальність буде надзвичайно затребувана на ринку праці, — зазначив ректор університету Олександр Черевко.

ННІ інформаційних та освітніх технологій