До роботи Черкаського міжнародного економічного форуму долучилися ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко та перший проректор Василь Мойсієнко.

У роботі форуму взяли участь народні депутати України, урядовці, представники українських та іноземних компаній, міжнародних організацій та фондів, керівники малих і середніх підприємств, закладів вищої освіти.

Учасників форуму привітав заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, який наголосив на важливості взаємодії влади та бізнесу для зміцнення обороноздатності країни.

У своєму виступі начальник ОВА Ігор Табурець зазначив, що «продовжувати працювати на економічну міць країни – обов’язок кожного задля абсолютної перемоги над ворогом».

Відомі спікери (Анатолій Кінах, Василь Шураков, Юрій Косюк, Ігор Ліскі та ін.) працювали в трьох панельних дискусіях:

 «Нові реалії бізнесу: можливості та виклики»

 «Економіка України в умовах війни: проблеми переробки та експорту».

«Людський капітал як найдорожча інвестиція».

Особливий інтерес для освітян становила проблема збереження та розвитку людського потенціалу. Своїм баченням її вирішення поділилися: заступник Міністра освіти і науки Дмитро Завгородній, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Елла Лібанова, голова Наглядової ради фонду «МХП — Громаді», перший заступник виконавчого директора «МХП» Юрій Мельник.

Обговорювали перспективи розвитку професійної освіти, прогресивних практик дуальної освіти, особливості реінтеграції та реабілітації ветеранів російсько-української війни тощо.

Очільники ЧНУ висловлюють вдячність за запрошення Черкаській ОВА та Черкаській агенції регіонального розвитку, а ЗСУ — за можливість жити і працювати на благо Черкащини.