В епоху, коли питання продовольства диктує долі цілих держав, аграрна сфера набуває вирішального значення в суспільному житті. Саме тому в 2019 році в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відкрито спеціальність 201 «Агрономія».

Причетність до виробництва сільськогосподарської продукції гарантує високий рівень життя та повагу в суспільстві. Агроном у сільськогосподарському виробництві є чи не найважливішим фахівцем, диригентом усіх процесів на полі — від якісно підготовленого ґрунту й до збору, зберігання і переробки врожаю.

ЧНУ імені Богдана Хмельницького завжди славився якістю підготовки кадрів за всіма спеціальностями та освітніми програмами. Ми готуємо фахівців-агрономів на основі модерних досягнень, яких вимагає сучасний ринок. Навчання передбачає опанування як класичних підходів в агрономії, так і застосування новітніх розробок: високоточного землеробства, GIS-технологій, GPS-навігації, комп’ютерного моделювання для підвищення урожайності з мінімальними втратами та незначним впливом на довкілля.

Для цього університет використовує як наявну власну матеріальну базу, так і потужні зв’язки з найуспішнішими аграрними підприємствами України, з якими укладено договори про співпрацю. Ми активно впроваджуємо та розвиваємо елементи дуальної освіти, коли на виході формується фахівець зі знаннями і вміннями, потрібними конкретному роботодавцю.

Для вступу на спеціальність 201 «Агрономія» на 1 курс бакалавра потрібні сертифікати ЗНО:

За державним замовленням —

1. Українська мова та література

2. Біологія

3. Хімія або математика

За контрактом —

1. Українська мова та література

2. Історія України

3. Біологія або математика

Також можна вступити на 2 курс на основі диплома бакалавра або молодшого спеціаліста. Ми пропонуємо денну та заочну форми навчання.

Не пропустіть шанс отримати цікаву і престижну професію!

ННІ природничих та аграрних наук