Захід «Стань студентом на один день», присвячений Міжнародному дню студента, підготувала студентська рада ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Завдяки такій події школярі змогли повністю зануритися в атмосферу студентського життя, взяти участь у святковій лотереї, зробити фото біля яскравої фотозони у мантіях випускника.

Діти мали змогу послухати цікаві лекції та відвідати практичні заняття від викладачів інституту на різноманітну тематику: виховання молодших школярів, психологічне консультування, основи медицини, комп‘ютерна графіка та інше.

Учні мали унікальну можливість поспілкуватися зі студентами та викладачами, дізнатися про тонкощі функціонування вищої школи.

— Мені надзвичайно сподобалися заняття в інституті, зокрема, пара з української мови. Сучасна аудиторія, що оснащена за принципами Нової української школи, вражає. Вдячна за можливість відчути себе студенткою! — поділилася враженнями учениця 11 класу Черкаської школи № 20 Валерія Хандюк.

Наприкінці занять гості зустрілися зі студентською радою та адміністрацією інституту. Директор ННІ Тимофій Десятов привітав школярів, розповів про підрозділ, закцентувавши увагу на спеціальностях, та щиро побажав зробити правильний професійний вибір. Тимофій Михайлович та голова студентської ради інституту Мар’я Бровченко вручили сертифікат кожному учаснику заходу.

Заступник директора з навчальної роботи Валентина Мовчан дала цінні поради щодо вступу до вишу наступного року. Тетяна Зорочкіна, заступник директора з виховної роботи, звернула увагу на розумне поєднання навчання і дозвілля та запропонувала переглянути відеосюжети про кафедри й творчі колективи інституту.

Подальше спілкування з учасниками заходу продовжилося в невимушеній атмосфері за чашкою чаю та солодощами. Приємним завершенням заходу для учнів стало музичне вітання від вокального колективу інституту «Серця трьох».

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва