До Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завітали представники громадської організації Черкаське земляцтво «Шевченків край». Разом з ними до краю Богдана і Тараса завітали й делегати від Чернігівського, Закарпатського, Харківського, Полтавського, Переяславського, Івано-Франківського, Житомирського, Львівського земляцтв.

Університет першим зустрів гостей із Києва. Про особливості закладу, його минуле і сучасне розповів ректор університету Олександр Черевко.

— Черкаський національний університет є провідним закладом вищої освіти в регіоні. Про якість нашої освіти свідчать високі показники в міжнародних рейтингах. Ми шануємо традиції, будуємо сьогодення крокуємо в майбутнє. Тож нам приємно, що маємо можливість поспілкуватися з людьми, які пам’ятають та люблять свій рідний край.

У нашому житті матеріальне не завжди є визначальним. Обмін думками, ідеями, досвідом збагачує. Важливо, що ми з вами робимо людські добрі справи. І от сьогодні ви приїхали вклонитися ще одному нашому видатному землякові Василеві Симоненку. Це є гарним прикладом для молодшого покоління, — звернувся до гостей Олександр Володимирович.

Подякував за гостинний прийом перший заступник голови Ради громадської організації Черкаське земляцтво «Шевченків край» Борис Пономаренко:

— Для нас велика честь відвідати Батьківщину державотворця Богдана Хмельницького та духовного генія Тараса Шевченка. На моє переконання, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького є ключовим духовним центром області й осередком розвитку гуманітарної сфери.

Крім зустрічі з колективом університету, гостям провели екскурсію в Музеї українського рушника. Їх також ознайомили з роботою військової кафедри ЧНУ.

Цінним подарунком стали книги, які подарували університету автори — уродженці різних куточків України.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/cherkaske-zamelstvo.html#sigProId7f9d16c2f9

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького