У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького завершено благодійний розпродаж новорічних прикрас «Бойова ялинка».

Акція була ініційована Студентською радою Черкаського національного спільно із профкомом.

«Бойова ялинка» сконструйована з тубусів від снарядів, які розмальовували студенти всіх інститутів і факультетів. Шляхом голосування університетська спільнота обрала чотири найкращі тубуси, разом усі новорічні прикраси були стилізовані під новорічну ялинку в НК №1 університету.

Після новорічних свят тубуси могли придбати всі охочі. Продаж прикрас відбувався через офіційну сторінку університету в Інстаграмі.

Новорічну прикрасу № 5, яка набрала найбільшу кількість голосів, придбав ректор. Це тубус, який розфарбовували студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Власниками «бойових прикрас» стали студенти, викладачі, працівники ЧНУ та містяни.

Продані всі тубуси на загальну суму 27 700 грн. З них передали 23 тис. грн ГО «Наш батальйон» на легкий тактичний автомобіль для військовослужбовців, які воюють на Авдіївському напрямі. Решта коштів буде використана на потреби випускників та студентів ЧНУ, які зі зброєю в руках стали на захист нашої країни.

— Усі наші заходи нині спрямовані на підтримку Сил оборони України. Адже сьогодні українці служать у лавах ЗСУ, або працюють для підтримки ЗСУ. Університет, наш студактив і громадська організація «Наш батальйон» об’єднали зусилля і провели новорічну акцію, яка є прикладною для всіх. Не припиняємо цю роботу, залучаємо всі можливості для спільної мети, — наголосив ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Денис Коваль, студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій