У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького стартував благодійний марафон до Дня святого Миколая. У межах марафону студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії на чолі з заступником директора Мариною Захарченко здали плазму у центрі здачі крові «Biopharma Plasma Черкаси». А свої виплати за донації плазми вони пожертвували в благодійний фонд на ліки для дітей, хворих на ВІЛ та СНІД.

Студентка Валерія Хандюк, зокрема зазначає: «Це не так страшно, як здається.  Ми з командою студентської ради будемо і далі співпрацювати з "Biopharma Plasma Черкаси". Важливо знати, що ти можеш врятувати комусь життя!»

Студент Євгеній Рягузов говорить: «Я вперше став донором плазми. Це перший досвід для мене. Виявляється, стати донором — це корисно для власного здоров’я, і правильно, бо люди, які потребують плазми, зможуть однозначно її отримати у достатній кількості. Після відвідування "Біофарми" залишилася хвиля емоцій і вражень, але й позитивне налаштування на майбутнє: донорство є необхідністю, донорство — це порятунок людського життя».

— Від себе хочеться подякувати безстрашним, ініціативним та свідомим  студентам, — наголошує заступник директора ННІ міжнародних відносин, історії та філософії з виховної роботи Марина Захарченко. — Зокрема Максиму Попову, Артуру Тютенку, Валерії Хандюк, Євгену Рягузову, Данилу Захарченку, Юлії Назаренко, Єлизаветі Клочко.

Нагадуємо, що благодійний марафон триває, а благодійні акції в ЧНУ проводяться постійно, тож кожен може до них долучитися.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії