На Черкаській набережній розміщено інформаційні стенди, виготовлені за участі біологів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Науковці кафедри біології, екології та агротехнологій у 2023 році брали участь у реалізації проєкту «Еко ініціатива збереження довкілля міської набережної Черкас спілкою релокованих та місцевих громадських організацій». Він виконувався в межах ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції та реалізований ГО «Асоціація «Відродження та розвиток» (ГО АВТР) (керівник — Олена Головкіна).

Командою науковців за участі кандидатів біологічних наук Олександра Ілюхи, Вікторії Осипенко та Максима Гаврилюка було розроблено інформаційні стенди. На них у доступній формі розміщено відомості про історію міста Черкаси, екологічні проблеми Кременчуцького водосховища та набережної Дніпра, найбільш поширені види рослин і тварин цієї місцевості тощо. Нині стенди розміщено на чотирьох локація набережної міста.

Дивіться у відеосюжеті на ТК «Антена» перші відгуки про реалізований проєкт:

ННІ природничих та аграрних наук