Команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — чемпіон України серед студентів та переможець 14-ї Всеукраїнської Універсіади з баскетболу.

Вирішальні матчі команда зіграла сьогодні в Запоріжжі.

Баскетболісти ЧНУ впевнено перемогли команду Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова з рахунком 87-73 і здобули золоті медалі Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк.

У фінальному матчі сезону черкаські студенти вдруге зустрілися з командою Миколаєва. Утім, у Запоріжжі у фіналі черкасці зіграли значно потужніше.

— Таку перемогу команда ЧНУ отримала вперше, — зазначив ректор Черкаського національного університету, голова відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України в Черкаській області Олександр Черевко. — Уся команда продемонструвала якісну гру, лідерами цього баскетбольного сезону є наші студенти Нікіта Руслов, Дмитро Скапінцев, Нікіта Воєвода та Ігор Бояркін. Загалом же це велика робота всієї команди під керівництвом досвідчених тренерів Едуарда Скрипця та Олександра Охріменка, а також навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я на чолі з директором Леонідом Нечипоренком і спортивного клубу «Богдан» ЧНУ та його керівника Володимира Хіміча.

Підтримку гравцям надало й керівництво БК «Черкаські мавпи» та головний тренер команди Максим Міхельсон.

Дякую всім за перемогу, вірю у подальші успіхи!

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького