Найкращим гравцем УПЛ 2022 року футболісти та тренери вдруге поспіль визнали нападника «Дніпра-1» та збірної України, вихованця черкаського футболу, студента Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Артема Довбика.

Про це повідомляють на сайті «Черкаський Спорт».

Починаючи з 1995 року, газета «Команда» проводила референдум із визначення найкращого футболіста, який виступає в національному чемпіонаті України. Після того, як це авторитетне видання припинило своє існування, редакція сайту «КОМАНДА1» вирішила продовжити традицію проведення опитування, яке вирізняється тим, що в ньому беруть участь люди, що мають до футболу безпосереднє відношення.

До речі, нинішній референдум вже 28-й за ліком — таких тривалих та системних акцій в українському футболі просто не існує. Відзначимо, що наше опитування знову пройшло за підтримки компанії EVOLUTION (маркетинг та брендинг).

Нагадаємо, що опитуємо ми по 15 гравців і одному тренеру від кожної команди УПЛ, які називають трійку кращих футболістів року. За перше місце нараховується три очки, за друге — два, за третє — одне. У підсумку ми зібрали голоси 240 футболістів і 16 наставників. В анкетах було згадано 76 виконавців.

Таким чином, другий рік поспіль переможцем нашого референдуму став нападник «Дніпра-1» Артем Довбик. Він набрав 393 бали (51% від максимального числа). На перше місце Довбика поставили 75 осіб, на друге — 67, на третє — 34. В сумі за кращого бомбардира нашого чемпіонату проголосували 176 респондентів — 69% від всіх. Це лише п’ятий випадок в історії, коли переможець референдуму зумів повторити своє тогорічний досягнення.

Артем Довбик виграв опитування за версією семи команд, а найбільш щедрими для нього стали «Дніпро-1» (44 бали), «Ворскла» (39) та «Верес» (33).

На другому місці фінішував нападник «Шахтаря» Михайло Мудрик (головний прорив року), який поступився переможцю лише на 18 балів. Третім став ще один представник «Дніпра-1» — півзахисникпівзахисник Олександр Піхальонок.

Вітаємо Артема Довбика з перемогою!

Джерело: «Черкаський Спорт»