bgb
 
 
 
 
 

Спеціальний анатомічний тренажер передали Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького представники Ротарі клубу, D1870, «Штайнфурт», Німеччина, за посередництва Ротарі клубу «Черкаси».

Завдяки симулятору студенти зможуть відпрацьовувати всі необхідні складні техніки для порятунку життя та опанувати навички тактичної медицини, якими необхідно володіти в умовах воєнного стану.

Про важливість наявності якісного навчального обладнання для належної підготовки фахівців   розповів і ректор ЧНУ Олександр Черевко:

— Продовжуємо співпрацю з «Ротарі клубом Черкаси». Керівництво клубу через посередництво Ольги Палійчук постійно організовує благодійну допомогу для підвищення якості освіти, яка є запорукою нашої сили, стійкості та нашої перемоги. Раніше університет уже отримав генератор, а також симуляційне обладнання на 10 тис. євро, яке успішно використовуємо для якісної підготовки майбутніх лікарів та офіцерів запасу. Ось і сьогодні отримали новий спеціальний анатомічний тренажер на 97 тисяч євро від представників «Ротарі клубу, D1870, Штайнфурт», Німеччина. Щиро дякуємо нашим друзям, п. Клаусу Мучову та його команді, а також благодійникам з Німеччини за таку суттєву допомогу!

Сучасний тренажер імітує більшість видів поранень, кровотеч та переломів, оснащений датчиком пульсу, світлочутливими очима та рухливими кінцівками. Керувати симулятором та обирати вид поранення потрібно за допомогою спеціального планшета. За допомогою тренажеру навчання здійснюватимуть за кількома напрямами:

— студенти-медики опановуватимуть навички анестезіології, реанімації, хірургії та травматології;

— проводитиметься навчання з тактичної медицини для студентів військової кафедри;

— усі студенти університету пройдуть курс військової підготовки та навчаться надавати невідкладну допомогу.

— Якщо ця інвестиція допоможе зберегти хоча б одну ногу або одну руку, не кажучи вже про життя, то, я вважаю, ми впоралися з нашою місією, — зауважив голова «Rotary Supports Ukraine Mission» Клаус Мучов, який мріє після перемоги повернутися в Україну як викладач.

Під час зустрічі адміністрація розповіла німецькій делегації про особливості діяльності університету в умовах війни, разом обговорили потреби закладу під час вимкнення світла. Окрім цього, обговорили питання постачання анатомічного столу та іншого обладнання для забезпечення якісного навчання студентів.  



Джерело: «Нова Доба»

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького