bgb
 
 
 
 
 

Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  Євгеній Дорошко  — серед переможців інклюзивних змагань для військових і ветеранів російсько-української війни «Звитяга Нескорених».

У м. Черкаси 28 липня учасники змагалися в чотирьох видах спорту: жим лежачи, веслування на тренажері, аеробайк та ривок гирі. Про це інформують журналісти видання «Про все».

Спортивний захід провела компанія «МХП» спільно з громадською організацією «Федерація стронгмену України» у межах програми реінтеграції військових та ветеранів «МХП Поруч», за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Участь у змаганнях взяли 112 стронгменів — ветеранів війни, військовослужбовців, представників силових структур та курсантів з Черкащини та інших міст України, зокрема Харкова, Маріуполя, Києва, Вінниці, Запоріжжя тощо.

У червні змагання ветеранів «Звитяга Нескорених» відбулися в Тернополі. Тоді за перемогу боролися 115 військових і ветеранів із 10 областей України.

Такі змагання для військових та ветеранів проводять у різних містах України. Фінал цього року має відбутися в Буковелі. За його результатами відберуть 50 учасників, які представлятимуть команду України на міжнародному турнірі в Мадриді, розповів почесний президент «Федерації стронгмену України» Василь Вірастюк.

Євгеній Дорошко з ЧНУ здобув два перших місця з веслування на концепті і ривку гирі, два других місця у вправі на аеробайку та у командному веслуванні.

Свій внесок у підготовку спортсмена внесли тренер Олексій Назаренко, Олександр Гречка, Юрій Петренко, працівники МСК «Дніпро»  та ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я.

— Поступово ми відходимо від моделі організовувати змагання в Києві чи інших базових містах. Хочемо охопити якомога більшу кількість ветеранів, тому змагаємося що два тижні в новому регіоні. Таким чином розвиваємо систему спортивної реабілітації ветеранів. Маємо певні регіональні осередки спортивного ветеранського руху, — додав президент ГО «Федерація стронгмену України» Сергій Конюшок.

 Джерело: «Про все»