Нещодавно Черкаси «сколихнула» головна мистецька подія міста — Четвертий книжковий фестиваль «Можна все навпаки». Проведення такого заходу — причина візиту до Черкас однієї з найпопулярніших сучасних українських письменниць Дари Корній.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького не міг не скористатися можливістю запросити гостю до себе.

Відтак, у ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва відбулася творча зустріч студентської молоді з українською письменницею Дарою Корній. Авторка «відчинила» завісу творчого процесу та поділилася секретами натхнення й пошуків цікавого сюжету.

Провідною ідеєю зустрічі стала проблематика збереження ресурсів природи та особистісного потенціалу людини. Частина книг Дари Корній має природничий характер, а сама письменниця переконана, що виконує «народознавчу місію» на літературній стежині, тому її твори є досить актуальними для студентів спеціальностей «Дошкільна та початкова освіта». Адже майбутні педагоги засобами казки можуть ознайомлювати дошкільнят та молодших здобувачів освіти з явищами природи за творами Дари Корній.

«Не будьте фаталістами, будьте як наші предки — оптимістами!» — звернулася на початку зустрічі пані Дара до майбутніх вчителів нової генерації, які сповідують любов до професії, книг та читання.

Також з вуст письменниці прозвучало й кілька професійних порад для майбутніх педагогів, які повинні «не лякати, а зацікавлювати», уникати «брехні та ходіння по крапельках», вірити в себе та сумлінно йти до вибраної мети.

На зустрічі говорили й про подорожі Україною. Натхненно Дара Корній розповідала студентам про мандри Черкащиною, зокрема показала, де є справжні місця сили і сокровенності, оспівані предками у фольклорі з особливими відтінками любові.

Слід зазначити, що студентам виявився цікавим формат спілкування з письменницею. Він полягав у тому, що майбутні педагоги через гугл-форму відправляли свої запитання, а модератор озвучував їх письменниці.

Атмосфера письменницької щирості заполонила серця присутніх. Усі охочі взяли участь в автографсесії.

Наприкінці зустрічі директор інституту, професор Тимофій Десятов висловив слова глибокої пошани та вдячності Дарі Корній за її невтомну працю й письменницьку творчість, що має терапевтичний ефект.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва