У межах Четвертого книжкового фестивалю відбулася презентація літературної історії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Захід присвячений 100-річчю закладу освіти.

До всіх присутніх зі вступним словом звернувся перший проректор ЧНУ імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко.

— Хочу зазначити, що за цей час університет дійсно змінився, насамперед завдяки справжнім патріотам цього закладу. Адже ЧНУ завжди був у перших рядах борців за свободу, за незалежність нашої держави. І зараз, коли ми відзначили 30-річчя становлення нашої державності, на світлинах 90-х років ми бачимо Володимира Поліщука, Василя Пахаренка, Валентину Коваленко, Олексія Озірного та багатьох інших, — зазначив Василь Миколайович.

На зустрічі всіх охочих запросили долучитися до святкових заходів, які планують проводити до 100-річчя університету з 7 до 14 жовтня.

— Ми готуємо цікаві доробки, презентацію фотоальбому, монографії, яка присвячена історії нашого університету. Крім цього, ми вперше запрошуємо всіх своїх випускників різних років, — розповів Василь Мойсієнко.

Модератором зустрічі став завідувач кафедри української літератури та компаративістики, професор ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Володимир Поліщук.

— У межах Черкаського книжкового фестивалю ми проводимо дійство, присвячене 100-річчю університету. І за ось цю тривалу історію Черкаський національний університет здолав багато різних вершин, зокрема і літературних, — прокоментував Володимир Трохимович.

Він розповів про письменників, літературознавців та викладачів, що вчилися і працювали в університеті в різні десятиліття та причетні до створення літературної історії закладу.

Також під час заходу виступив камерний хор «Канон» під керівництвом Євгена Валовенка.

Учасниками заходу стали поети і письменники: Людмила Тараненко, Олексій Озірний, Василь Пахаренко, Ганна Клименко-Синьоок, Валерій Кикоть, Ольга Месевря, Наталія Лапіна, Світлана Варенич, Назарій Вівчарик, Сергій Ткаченко.

Викладачі і випускники ЧНУ різних років розповіли про своє становлення як літераторів, поділилися власними спогадами, цікавими університетськими історіями, говорили слова вдячності викладачам та рідному університету, декламували власні вірші.

ННІ української філології та соціальних комунікацій