У розвиток задекларованої Меморандумом співпраці з Черкаською міською радою Олександр Черевко та Анатолій Бондаренко підписали договір щодо спільної діяльності між психологічним факультетом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Черкаською міською територіальною громадою.

Згідно з цим договором студенти освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та аспіранти спеціальності 053 «Психологія» матимуть змогу проводити науково-емпіричні дослідження, що згодом використовуватимуться під час написання курсових, кваліфікаційних та дисертаційних робіт, у наукових публікаціях. Здобувачі освіти зможуть проходити ознайомлювальну, діагностичну, виробничу фахову практики на базі органів місцевого самоврядування.

Мета договору реалізуватиметься за допомогою соціально-психологічних тренінгів, індивідуальних та групових психологічних консультацій, просвітницьких лекцій і семінарів, дослідження з використанням тестових методик, науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів на базі психологічного факультету.

— У період, коли наші органи державної влади та місцевого самоврядування переживають процес реформування, важливу роль грають не лише менеджерські здібності та організаційна робота. Значення має уміння створювати позитивний настрій та морально-психологічний клімат в тому чи іншому колективі. Нині органи місцевого самоврядування формуються на коаліційній основі, і внутрішньополітична боротьба та людський фактор накладає відбиток на роботу багатьох служб і відомств, покликаних надавати послуги городянам.

Ми ж можемо допомогти вибудувати управління персоналом на науковій основі, за світовими стандартами. Тому вітаю ініціативу міського голови Черкас Анатолія Бондаренка і керівника Центру надання адміністративних послуг Черкас Олега Ткаченка. Наші науковці нададуть методологічну та психологічну підтримку посадовцям органів місцевого самоврядування, чим сприятимуть удосконаленню рівня управління персоналом і роботи з клієнтами.

А для студентів це гарна можливість випробувати свої теоретичні навички і набути нового досвіду, — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко.

— Органи місцевого самоврядування і наші працівники, яких громада найняла на роботу, повинні бути взірцем спілкування із людьми, бути уважними до відвідувачів, одним словом – надавати якісні сервісні послуги. Саме із нашого ЦНАПу ми почнемо впроваджувати ці нові стандарти роботи, а далі — й у інших структурних підрозділах міської ради, — переконаний Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, психологічний факультет ЧНУ ім. Б. Хмельницького функціює з 2001 року. Упродовж останніх років щороку близько 120 осіб отримують дипломи психологів.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького