Сесія уже незабаром, і паніка серед студентів повільно, але впевнено наростає. Одні вже починають вмикати нагадування на опівніч, щоб викрикувати «Шара прийди!», другі — активніше ставлять лайки на сторінках викладачів у соцмережах, треті — спокійно (читати «тривожно») собі готуються до екзаменів.

Ми вирішили допомогти студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, тому поспілкувалися з різними викладачами на тему сесії. Науковці дали рекомендації щодо відмінного складання їхніх дисциплін, розповіли, що їх дратує у студентах, а що, навпаки, дуже подобається. Щоб отримати цінні знання, які безперечно допоможуть пройти випробування під назвою «сесія» без нервів і перескладань, отримати шматочок позитиву у вигляді щирих побажань від викладачів, — читайте матеріали нової рубрики ЧНУ «Готуємося до сесії: як отримати відмінно».

Свої «секрети» розкриває  кандидат економічних наук, доцент, викладач ННІ економіки і права Тарас Ромащенко. Науковець називає себе вимогливим та справедливим:

«Хоча, можливо, студенти думають інакше, оскільки ці якості сприймаються ними саме як суворість», – розповідає Тарас Ігорьович.

Базовою дисципліною доцента є «Міжнародна економіка», також викладає: «Міжнародні економічні відносини», «Економічну інтеграцію», «Практикум перекладу з фаху». Для декого демонструвати знання з економіки іноземною мовою – проблема, тому складніший серед предметів — «Практикум перекладу з фаху».

Рекомендації, як отримати «відмінно» в Тараса Ромащенка:

Насамперед покажіть себе із кращого боку.

«Важливо не пропускати лекції, а на семінарських заняттях поводитися активно: відповідати у межах лекційних питань, захищати реферати «на відмінно», успішно здавати письмові роботи. Показувати знання в інших напрямах: демонструвати доповіді, сповіщення, презентації. Якщо все це студент виконає максимально якісно, вчасно, то ніяких проблем з отриманням відмінної оцінки у нього не буде», – наголошує викладач.

Обережно! Тарасу Ігорьовичу не подобається у студентах зухвалість:

«Це коли студент приходить і вважає мене йому зобов'язаним чимось. Тоді я відразу застосовую свій досвід та завжди кажу їм, що тут треба вчитися, а не доводити свою першість. Трапляються студенти, які хочуть вирішити свої питання через когось, до цього теж ставлюся прискіпливо», — пояснює науковець.

Побажання студентам від Тараса Ігорьовича:

«Не хворійте, бережіть своє здоров'я, вміло розподіляйте час і на відпочинок, і на підготовку до сесії!»

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Юлія Капуш