Сесія у розпалі, нервова система студентів – на межі зриву, а викладачі продовжують незворушно гнути свою лінію, вимагаючи від них якісних знань і виконання навчальних програм.

Ми вирішили допомогти студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, тому поспілкувалися з різними викладачами на тему сесії. Науковці дали рекомендації щодо відмінного складання їхніх дисциплін, розповіли, що їх дратує у студентах, а що, навпаки, дуже подобається. Щоб отримати цінні знання, які безперечно допоможуть пройти випробування під назвою «сесія» без нервів і перескладань, отримати шматочок позитиву у вигляді щирих побажань від викладачів, — читайте матеріали нової рубрики ЧНУ «Готуємося до сесії: як отримати відмінно».

Свої «секрети» розкриває завідувачка кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови, доцентка ННІ іноземних мов Лариса Пашіс.

Лариса Олександрівна — вимоглива. «Скажіть, чи хотіли б ви прооперуватися у хірурга, який завдяки поблажливому і толерантному ставленні до нього в університеті, не має професійних навичок? І цей принципи поширюється на всі професії!»

Рекомендації  студентам щодо самостійної роботи над предметом у Лариси Олександрівни геть нетипові: 

Дивіться відео в Youtube, чатьтеся з друзями, перегляньте художній фільм… але все це — англійською!

Усі дисципліни, які я викладаю — англійською мовою: історія англійської мови, практика англійської мови, практичний курс іноземної мови, американський варіант англійської мови та дисципліна за вибором «Американська культура і кіно». Тому щоденне занурення у царину іноземної мови — запорука успіху

Якщо до іспиту три дні (ексклюзивна методика від Лариси Пашіс):

1. Розплануйте матеріал на три дні й дотримуйтесь графіку.

2. На другий день повторіть, що вивчили за перший день і приступайте до вивчення нового матеріалу.

3.  Вранці, перед іспитом пробіжіть очима по всьому матеріалу. Для цього ж, звісно, коли вчите матеріал, робіть схеми, таблиці та діаграми, які його унаочнюють. От із великого обсягу ви вже маєте компактне, ваше особисте, логічно побудоване бачення.

4. Ще один секрет — вчити тільки вголос!

5. Уміння логічно мислити і «виводити» правильну відповідь, ґрунтуючись на попередньому досвіді, знаннях, теж допоможе. А раптом не довчили — врятує ситуація!

Що подобається у студентах Ларисі Пашіс:

Ніщо мене так не радує, як впевнені у своїх мовних силах студенти

Обережно! Ларисі Пашіс не подобається нечесність:

Honesty is the best policy! Тому NO CHEATING!

Важливо:

Подбайте про дієту під час сесії. Мозок краще працює, якщо ви його «підгодовуєте» волоськими горіхами, гречкою, зеленими овочами, яблуками, м’ясом та рибою. Вибачте, на чипсах та фастфуді – на «відмінно» не вийде.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького