Сесія у розпалі, нервова система студентів – «на межі», а викладачі продовжують незворушно гнути свою лінію, вимагаючи від них якісних знань і виконання навчальних програм.

Ми вирішили допомогти студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, тому поспілкувалися з різними викладачами на тему сесії. Науковці дали рекомендації щодо відмінного складання їхніх дисциплін, розповіли, що їх дратує у студентах, а що, навпаки, дуже подобається. Щоб отримати цінні знання, які безперечно допоможуть пройти випробування під назвою «сесія» без нервів і перескладань, отримати шматочок позитиву у вигляді щирих побажань від викладачів, — читайте матеріали нової рубрики ЧНУ «Готуємося до сесії: як отримати відмінно».

Свої «секрети» розкриває декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем, доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем Борис Онищенко.

Викладач погоджується з думкою студентів, які називають його жорстким:

«Я звик першочергово оголошувати правила гри: сказав, що на пари й лекції запізнюватися не можна, отже — не можна», — розповідає науковець.

На першому курсі Борис Олегович викладає дисципліну «Методи та засоби комп'ютерних інформаційних технологій», за його словами, вона найпростіша, а для отримання «заліку» достатньо виконаних лабораторних робіт.

На другому-третьому курсі починаються математично-програмістські дисципліни «Функціональний аналіз» і «Математичні методи дослідження операцій», там уже вимоги серйозніші.

Рекомендації, як скласти іспит чи залік у Бориса Онищенка:

Будьте студентами.

«Головне — показати своє бажання отримувати знання. За будь-яку активність, творчий підхід до процесу підготовки лабораторної роботи, правильно поставлені питання на лекції — гарантовані додаткові бали. Кожен, хто зможе піймати оту «фішку», отримає «залік автоматом».

Обережно! Бориса Олеговича злить, коли студент заважає на лекції решті:

«Ті, хто не цікавляться предметом й навчанням взагалі, бажають створити навколо себе осередок шуму, привернути увагу, заважаючи тим, хто дисципліною щиро зацікавлений»

Побажання від науковця: 

«Це звучить фантастично, але не залишайте виконання усіх ваших видів роботи на останню ніч, тоді проблем під час сесії, напевно, не буде!»

Автор: студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Юлія Капуш