Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького цьогоріч випускає 1200 бакалаврів. На жаль, у зв’язку з пандемією ми не можемо зібрати в актовій залі наших випускників, їхніх батьків і друзів на урочисту церемонію вручення дипломів. Тому у межах проєкту «Бакалавр ЧНУ – 2020» публікуємо інформацію про випускників усіх інститутів та факультетів. Наші бакалаври зможуть знайти себе на фото та згадати роки навчання.

ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я випускає 98 бакалаврів денної та заочної форми навчання.

Вони дуже різні, але цілком успішні — чемпіони і спортсмени, тренери і вчителі, реабілітологи з досвідом роботи, активісти й учасники різноманітних загальноуніверситетських, міських і обласних заходів. Вони молоді, амбітні, спортивні і гарні.

Фахівці зі спеціальності «Фізична культура і спорт» — найчисленніші серед випускників.

Відмінники навчання — староста 4-А групи Пастушко Тетяна Пастушко та призер чемпіонатів світу з армреслінгу, майстер спорту України Олег Данілов.
Марина Коваленко, Анастасія Шпанюк, Ігор Мезін, Дмитро Нездолій, Катерина Смолова, Яна Ткачова навчаються на відмінно і добре.

 

 

 

Група 4-А

Тут навчалася ціла плеяда відомих спортсменів: Анастасія Шпанюк — майстер спорту, член молодіжної жіночої збірної України з боксу, Марина Коваленко — майстер спорту з гирьового спорту, Ярослав Войтович і Віталій Гнойовий — кандидати в майстри спорту з баскетболу, Олег Данілов — призер чемпіонатів світу з армреслінгу, майстер спорту України, Даша Запісочна — майстер спорту України зі спортивного орієнтування, Андрій Підкуйко — майстер спорту України з велоспорту, а також кандидати в майстри спорту з легкої атлетики Денис П’янков, Валя Михайлик, Таня Сотнікова. А ще футболісти, волейболісти, легкоатлети, багатоборці, які представляли університет на різних аренах.

 

Група 4-Б

За роки навчання кожен зміг проявити свої кращі якості. Безумовними авторитетами і активістами стали староста групи 4-А Тетяна Пастушко, учасники усіх університетських конкурсів та концертів Катерина Смолова і Яна Ткачова.

Студенти разом на парах, у басейні та спортивному залі. Вони допомагають один одному під час заліків, екзаменів. З гумором знаходять вихід із різних ситуацій. Ці чотири роки навчання подарували їм яскраві емоції, знання та вміння, а ще — друзів і наставників на все життя

Гасло 4-В групи — «Ми — ФІЗРУКИ і пишаємося цим!» Випускники отримають омріяні дипломи за спеціальністю «Середня освіта. Фізична культура».

Ці студенти, як ніхто інший, уміють впоратися з купою учнів та домогтися від них високого результату. Вони будь-кого навчать, як бути «вище, швидше і сильніше».

 

 

Група 4-В

Серед них є вже діючі тренери з різних видів спорту і титуловані спортсмени: майстер спорту Тарас Пантелей, кандидатка в майстри спорту з легкої атлетики Вікторія Коваленко, майстер спорту з гімнастики Артем Хіменко. Випускників ЧНУ можна зустріти в різних фітнес-клубах, секціях та знайти в соцмережах. Відмінниця навчання Довбуш Аліна — сертифікований тренер «SportLife» (аеробіка, степ-аеробіка, силові напрямки, танців), а ще вона — керівник власної студії бального танцю «АляДенс». При цьому Аліна — активна учасниця університетського життя, універсіад та олімпіад, спортивної руханки та фестивалю талантів «Студентська весна». Артем Хіменко — тренер зі спортивної гімнастики в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Спартак». Тарас Пантелей — тренер із бойового самбо в клубі змішаних одноборств «Grizli MMA». Крістіна Зубалій — тренер сучасного танцю в спортивному клубі «Тонус».

Серед цьогорічних випускників — фахівці зі спеціальності «Спеціальна освіта, Здоров'я людини».

Протягом чотирьох років із школярів вони перетворилися у впевнених молодих людей, які опанували гуманну професію реабілітолога і допомагають людям.

Кожен по-своєму унікальний, усі випускники мають навички роботи, багато вже працюють за фахом.

Безперечним авторитетом для всіх залишається староста групи 4-З Альона Резніченко; тендітна спортсменка та наполеглива студентка, успішна гімнастка та учасниця університетських свят і концертів Ліза Смолова; відмінник у навчанні Віталій Мальований. А ще — екстравагантний та неочікуваний Єгор Александров.

 

Група 4-З

Ректорат, дирекція інституту та куратори груп — доцент кафедри спортивних ігор Віталій Олександрович Пустовалов, доцент кафедри спортивних ігор Вікторія Олексіївна Супрунович, професор кафедри теорії і методики фізичного виховання Андрій Олександрович Артюшенко, доцент кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Алевтина Володимирівна Рибалко — вітають бакалаврів ЧНУ та бажають їм успіху в професії і в житті. Нагадують і про те, що їх чекає магістратура Черкаського національного та різноманітні курси, де можна розширити чи підвищити свою кваліфікацію  упродовж усього професійного життя.