18.09
2024

Students of BKNUC gain new educational experiences thanks to the Erasmus+ program

Yevhen Zavalin, a 3rd-year student of the Educational-Scientific Institute of Foreign Languages ​​of Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy, has begun his academic year in the Spanish city of Valladolid under the Erasmus+ international academic mobility program.

Read more ...
13.09
2024

Students will study in Latvia under the “Erasmus” program

Students of Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy Anna Kalantaieva (major “Applied Mathematics”) and Svitlana Bodnenko (major “Automation and Computer-Integrated Technologies”) are studying under the Erasmus КА171 academic mobility program in Latvia.

Read more ...
09.09
2024

A lecture on stress resistance and search behaviour was held at the ESC for Mental Health

Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy actively works in the field of nurturing the mental health of participants in the educational process.

Read more ...
 
 

У ННІ іноземних мов вже третій рік поспіль успішно реалізовують проєкт з міжнародної кредитної мобільності з іспанським університетом Вальядолід за програмою «Еразмус +». Зараз там навчається студентка 4 курсу Валерія Єфименко.


«Валерія — дуже старанна та наполеглива студентка, — зазначила координаторка проєкту, в. о. завідувачки кафедри сучасних практик англійської мови Наталія Сливка. — Вона вдруге взяла участь у конкурсі і цього разу очікувано здобула перемогу».

До дня святкування програми Еразмус + Валерія поділилася своїми враженнями від навчання в університеті Вальядоліда:
«У момент, коли я дізналася, що стала володаркою гранту на навчання за програмою «Erasmus plus», я справді не могла в це повірити. І лише опісля кількох тижнів навчання тут, я, здається, усвідомила, яку ж круту можливість я здобула.

Навчання в університеті Вальядолід — це відмінна система від навчання в інституті іноземних мов нашого університету. Відмінна через багато факторів. Починаючи відсутністю перерв між парами і закінчуючи надто великою кількістю різних платформ, залучених під час навчання (особисто для мене це не дуже комфортно). Я обрала чотири предмети і шалено задоволена кожним із них. Це не тільки підготовка у сфері лінгвістики та філології, а й також всебічний розвиток. Наприклад, серед обраних мною предметів є як ті, що стосуються філології, наприклад «English Professional», так і предмети для загального розвитку: «Woman in the culture of Great Britain».
Відчуваються інші погляди та менталітет серед студентів, відмінні підходи від викладачів. Моєю улюбленою частиною семінарів є обговорення ключових питань, спочатку по групах, а потім усією аудиторією. Так цікаво переймати думки і досвід людей різних націй і культур. Інколи цікаво просто слухати.
Найвеселішим моїм враженням є акценти під часи розмови (використання англійської) різними націями та їх намагання правильно вимовити моє ім’я. Бо я примірила різні варіанти: і «Balery» i «Bal», і навіть «Valerina».

Також «Erasmus» — це неймовірна можливість подорожей. За час, проведений тут, я відвідала Барселону, Сан-Себестьян. Дуже хотілось зустрітись з океаном. І впевнена, що це лише початок. Стати частиною цього проєкту — це чудова нагода відкрити для себе нові горизонти, долати кордони, відкритися новому».