Мистецький фестиваль-конкурс «Студентська весна» став традицією у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Його учасники — талановита молодь, які творять майбутнє країни. Провівши коротке опитування, ми потрапили за куліси теперішнього життя студентів.

 

Руслан Билина, випускник ННІ української філології та соціальних комунікацій,
учасник фестивалю у 2019 році

— Руслане, коли ти розкрив у собі любов до вокалу і почав активно розвивати здібності?

— Співати любив завжди, ще зі школи.

— Ти брав участь у конкурсі у складі вокального дуету «ЮеР». Як ви наважилися на участь?

— Моя напарниця Юля, яка вела активну вокальну діяльність на той час, вселила в мене впевненість. Правду кажуть, що дуже важливим є коло оточення, динаміка твого життя частково залежить і від них. 

— Як проходила підготовка до фестивалю?

— Готувалися ми швидко, бо спочатку не планували брати участь. Готувалися і в парку, і в коридорах, було не завжди зручно, але це нас загартувало.

— Що дала тобі участь у фестивалі? Яке найяскравіше враження?

— Участь у Студвесні зміцнює стосунки дуету, також ти бачиш підтримку свого ННІ, колег, друзів, а це теж окриляє. Підтримка й позитивні емоції, розуміння, що ти впорався з підготовкою, й аплодисменти глядачів — це і є найяскравішим враженням.

— Як склався твій творчий шлях? Ти продовжуєш записувати кавери?

— Після Студвесни життя кардинально не змінилося, але став впевненішим. Активно веду блог в інстаграмі, де зібралося близько 12 тисяч любителів послухати мої кавери. Кожна пісня — як окрема дитина, яку ти виношуєш у собі. Іноді навіть доводиться самому робити мінус, тому до кожного каверу підходжу індивідуально, з душею.

— Твоя робота теж пов'язана із творчістю, зокрема, музикою?

— Маю роботу у школі, оскільки моя основна спеціальність — вчитель. Також працюю на радіо. Це заняття приносить мені задоволення, я маю змогу познайомитися з цікавими творчими особистостями, адже в ефірі ми започаткували розмови із зірками, серед них уже були: Влад Дарвін, Микита Ломакін, Софія Єгорова.

— Що можеш побажати тим, хто тільки наважується йти за покликом серця?

— Тим, хто тільки йде до своєї мрії, бажаю міцних нервів і не розчаровуватися у невдалих починаннях, адже вони були абсолютно у всіх. Головне — не зраджувати своїм мріям.

 

 

 Анастасія Бринько, студентка ННІ іноземних мов,
учасниця фестивалю у 2018-2019 роках

— Анастасіє, у конкурсі ти представляла свою акторську майстерність, читала монолог. Коли ти розкрила в собі цей талант і почала його розвивати?

— Театральним мистецтвом займаюся з дитинства.

— Як ти наважилася на участь? 

— Участь у нових для мене проєктах є життєво необхідною. Конкурси та фестивалі чудово мотивують та стимулюють подальший розвиток. 

— Як проходила підготовка до фестивалю?

— Динамічно і творчо.

— Що дала тобі участь у фестивалі?

— Участь у фестивалі подарувала мені знайомство з чудовими й талановитими людьми. Для мене це – найголовніше!

— Яке життя після Студвесни? 

— Воно набуло нових обертів.

— Як ти реалізувала себе у творчій сфері?

— Зараз я успішно поєдную навчання в університеті з проведенням різноманітних заходів університетського, міського, обласного, всеукраїнського рівнів, а також зі «служінням Мельпомені» у Черкаському драматичному театрі ім. Т. Шевченка. Звичайно, між Студвесною і театром прокладається ціла дорога зі спроб, помилок, кропіткої роботи над собою тощо.

— Що можеш побажати тим, хто тільки наважується йти за покликом серця?

— Хочу побажати натхнення, енергії, сміливості та віри в себе!

 

Павло Мороз, студент ННІ природничих та аграрних наук,
учасник фестивалю у 2019 році

— Павле, коли ти зрозумів, що можеш і хочеш почати співати?   

— Уперше про мій талант почули, коли я, першокурсник, вирішив заспівати на вечірці. Я і раніше любив цю справу, але не на загал, а «для себе, для душі», бо був упевнений, що роблю це, як  і більшість. Потім заспівав на прохання викладачів на заході, присвяченому Дню вчителя. Згодом мене змотивували спробувати свої сили в конкурсі талантів, там ще недосвідченому співаку запропонували стати частиною вокального гурту ЧНУ «Мелодія». Я зустрівся з дуже талановитими людьми, і під керівництвом народної артистки України Лідії Зайнчківської ми вчилися майстерності вокалу, поводження на сцені тощо. 

— Як ти наважився на участь? 

— Допомогла підтримка близьких мені людей, завдяки їм я повірив у себе і перестав побоюватися подібних конкурсів. 

— Як проходила підготовка до фестивалю?

— Ми старанно тренувалися. Більшість з учасників «Мелодії» брали участь у конкурсі як у складі гурту, так і в складі дуетів, тріо, із сольними виступами.

— Яке найяскравіше враження фестивалю?

— Яскравим враженням була моя перемога. Я разом із Русланом Дзюбою отримали друге місце за виступ дуетом.

— Що тобі дала участь у конкурсі?

— Тепер жодне університетське свято не обходиться без «Мелодії». Також ми почали брати участь і в інших вокальних конкурсах вищого рівня. 

— Яке життя після Студвесни?

— Я продовжив займатися вокалом, знайшов педагога, який зараз по-справжньому мене розкриває.

— Як ти себе реалізував у творчій сфері?

— На сьогодні я маю честь працювати у Черкаській капелі бандуристів, уже понад рік.

— Що можеш побажати тим, хто тільки наважується йти за покликом серця?

— Не боятися і вчитися: починати навіть із майстер-класів в інтернеті, як я, старанно тренуватися. Винагорода за вашу працю — успіх — завжди вас знайде. Але треба бути готовим і до невдач, не надавайте їм великого значення, продовжуйте йти до мети. 

Дякуємо колишнім учасникам мистецького конкурсу за розмову!

Сподіваємося ці приклади змотивують інших студентів повірити в себе і продовжувати розвивати свій талант, не зважаючи на критику інших, невдачі тощо. 

Якщо у вас є власна історія на цю тему, надсилайте матеріали на пошту відділу інформації та зв'язків з громадськістю: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., і ми із задоволенням розмістимо нову статтю на сайті.

Авторка: студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Юлія Капуш

Фото з архіву пресслужби та інстаграму Руслана Билини