bgb
 
 
 
 
 

«Суботні мистецькі вечори "Student’s art autumn"» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького тривають.

Цього разу провели концерт авторської поезії і музики під назвою «Я тут. Я Україна».

Захід реалізують начальниця відділу виховної  роботи ЧНУ Анна Прокопчук спільно з художньою керівницею «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» Яною Боровик та учасниками колективу. Творчий марафон проводиться спільно з департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, який надав грант у межах міської Програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси на 2024-2028 роки.

Глядачів, які зібралися на Університетській площі, радували своєю творчістю режисер, сценарист, викладач акторської майстерності, автор і виконавець власних творів Володимир Радько, поетка, перекладачка, літературознавиця, критикиня, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ Ганна Клименко-Синьоок, Авторка і виконавиця власних пісень Ірина Мяч – «Denoon», молодий поет Марк Опівнічний, студентка ЧНУ, учасниця конкурсу читців-декламаторів на міжнародних, всеукраїнських, обласних та районних конкурсах, учасниця співочих конкурсів Анна Марія Присяжна. Дарина Гайдук, яка навчається в ЧНУ, почитала свої вірші під гітару, студентка ЧНУ, учасниця «ФММ "Voices"» Ірина Фішер вийшла до глядачів попри травму. До глибин душі проникала творчість студента ЧНУ, учасника «ФММ "Voices"» Дмитра Луценка.

Прекрасну інструментальну музику подарували черкаські колективи. Novach banD - мистецький проєкт, який зародився в Черкаському театрі Шевченка. Його учасники – актор та музикант Олександр Новаченко разом із диригентом театру заслуженою артисткою України Оленою Бєлкіною і оркестрантами (на чолі з адміністрацією театру).

Не менш яскраво виступив Підвал бенд «Три коти».

Святкову атмосферу на площі створювали учасниці хореографічного ансамблю «Сідеріс». Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 (керівник Ольга Дунаєвська).

Усі учасники отримали подяки від ректора ЧНУ.

Дивилися, слухали, співпереживали і донатили директори інститутів, декани факультетів, викладачі, працівники й студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького та черкасці.

Довідково:           

Ініціювали й реалізують його учасники «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» разом із художньою керівницею Яною Боровик, начальницею відділу виховної  роботи Анною Прокопчук. Цього року творчий марафон проводиться спільно з департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, який надав грант у межах міської Програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси на 2024-2028 роки.

Основна ідея — об’єднання талановитої молоді закладів освіти та мистецьких закладів задля популяризації національно-патріотичної ідеї, можливість прояву емоцій і переживань в часи війни через багатогранні напрями мистецтва, а також підтримка української армії.

Учасники «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» — студенти, випускники й працівники університету, які доносять аудиторії своєю творчістю любов до мови та культури рідного краю і водночас допомагають Збройним Силам України.

Вже пройшли два мистецькі вечори — естрадно-патріотичної пісні  «Голос життя», та авторської поезії і музики «Я тут. Я Україна» .

Попереду ще два. Встигніть відвідати «Суботні мистецькі вечори» та насолодитися українським мистецтвом!

До зустрічі 28 вересня на вечорі інструментальної музики «Мелодії перемоги».

Місце проведення: Університетська площа (бульвар Шевченка, 81), початок — 16:00).

Текст: Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: студент І курсу ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Іван Куций