В ННІ історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького березень має свої традиційні події: студенти повертаються з виробничої практики.

Виробнича педагогічна практика допомагає збагнути майбутній фах, випробувати власні сили, повернутись до рідної школи (більшість проходять практику саме в своїй школі), реально замислитись над власними силами та амбіціями. Вона — найбільш очікувана подія в житті майбутнього педагога.

Корисними для майбутніх учителів історії є зустрічі з вчителями-практиками, які розкривають секрети свого успіху в професії. Так днями в ННІ відбулася зустріч із директором Веселохутірського навчально-виховного комплексу Любов’ю Домаш, яка не вперше проводить майстер-класи з педагогічної майстерності для студентів-істориків.

Цього разу зустріч була присвячена практичним порадам і навичкам, якими має володіти молодий учитель, коли приходить працювати з дітьми.

«Найголовніше — бути завжди зібраним, підготовленим. Початковий період адаптації молодого вчителя найважчий. Дуже важливо з самого початку привчитися до порядку. Занотовуйте всі терміни, дати та цілі», — розповіла Любов Дмитрівна.

За її словами, колектив учителів — середовище непросте, оскільки кожен вчитель вважає свій предмет найголовнішим. Втім, головна порада проста — відчувати потребу поділитися своїми знаннями з дітьми. Та найбільше всім запали в душу слова Любові Дмитрівні: «наша професія від Бога, а інші від вчителів…».


Олексій Шандра, студент 3 курсу ННІ історії і філософії