Представництва компанії Clarivate Analytics та платформи Web of Science в Україні анонсують проведення низки вебінарів для науковців. Запрошуємо до участі!

Серія: Ресурси Web of Science Group для успішної наукової діяльності

Слухачі, що відвідають більше 90% часу кожного з трьох вебінарів серії отримують сертифікат учасника.
21 квітня 16:15-17:15 

Тема: «Джерела наукової інформації: що ми знаємо про коронавіруси».
Анотація: Публікації про коронавіруси та захворювання що ними викликаються у провідних наукових журналах світу, які проіндексовані на платформі Web of Science в базах Web of Science Core Collection, Medline, Data Citation Index. Мережа цитувань та пов'язані записи. Пошук найвпливовіших публікацій, авторів, наукових організацій. Доступ до повного тексту публікацій. Аналіз журналів у галузі вірусологія за Journal Citation Reports. Робота в режимі карантину — можливості віддаленого доступу до інформаційних ресурсів. Відповіді на запитання.
Реєстраціяhttps://bit.ly/2wVuHAX

22 квітня 16:15-17:15
Тема: «Можливості ресурсів Web of Science Group Clarivate Analytics для успішної грантової заявки».
Анотація: З 2008 року з публікацій до Web of Science Core Collection додається інформація про грантову підтримку. Які можливості для науковця дають ці дані, як знайти інформацію про те, якими фондами підтримувалися аналогічні дослідження, на яких дослідженнях фокусується певний фонд та чи мали українські науковці успішні грантові заявки. Окремо — щодо процедури оцінювання грантових заявок. Як знайти літературу, видання, впливових науковців, проаналізувати інформацію та знайти фінансування і оцінити власні шанси за допомогою платформи Web of Science. Як створити та підтримувати в актуальному стані авторські профілі ORCID, Publons. Відповіді на запитання.
Реєстраціяhttps://bit.ly/39DQ7je

23 квітня 16:15-17:15
Тема: «Публікації у виданнях, що індексуються у Web of Science: міфи та реальність».
Анотація: Критерії якості наукових видань. Бізнес-моделі видання. Пошук видання з безкоштовною публікацією. Публікаційний процес. Структура статті. Оформлення рукописів за форматом журналу. Робота з EndNote. Рецензування. Причини відхилення статей. Розповсюдження публікації. Що недопустимо в науковій комунікації. Підбір та перевірка індексації видання у Web of Science. Відповіді на запитання.
Реєстраціяhttps://bit.ly/2JwtWB3

14-29 квітня — три стандартні серії вебінарів російською мовою.

Розклад на https://clarivate.ru/webinars.

АЛЕ ЗВЕРНІТЬ УВАГУ на вебінар у другій серії про відбір видань до Web of Science.

Увага!!!

Компанія проводить унікальний спільний вебінар російською мовою

24 квітня у двох повторах о 10:00 та 14:00

Тема: «Этика научных публикаций и инструменты повышения их качества: Web of Science и Антиплагиат».

Під час 2-х годинного безкоштовного вебінару прозвучать дві доповіді:

«Наукові журнали: хороші, погані і хижацькі»

Лектор: Валентин Богор, керівник відділу освітніх програм Clarivate

Анонс: Актуальність етики наукових публікацій на сучасному етапі розвитку наукових комунікацій. Критерії якості наукових журналів Web of Science Core Collection. Відбір і моніторинг наукових журналів. Дотримання етичних норм наукових публікацій як ключовий критерій якості наукових журналів. Де друкуються найбільш впливові наукові статті у вашій науковій області? Платні та безкоштовні журнали для авторів. Відбір і моніторинг наукових журналів в Russian Science Citation Index. Роль відкликання (ретрагування) публікацій як істотного механізму підтримки етичних стандартів у науці. Практика ретрагування наукових статей — аналіз масиву даних Web of Science Core Collection.

«Антиплагіат: як проблему перетворити в помічника»

Лектор: Юрій Чехович, к.ф-м.н., Виконавчий директор компанії «Антиплагіат»

Анонс: За останні кілька років системи виявлення запозичень (або, як ще говорять, «системи антиплагіату») стали звичною частиною наукового публікаційного ландшафту. При цьому взаємодія з такими системами найчастіше розглядається і авторами, і редакторами як ризики й незручності. Водночас, система виявлення запозичень може і повинна бути вірним помічником редактора. У виступі буде розглянуто, як побудувати роботу автора, щоб не боятися перевірок на запозичення, як повинна бути організована робота редактора, щоб і захистити журнал, і не відлякати сумлінних авторів.

Наголошуємо, що вебінар транслюватиметься двічі. Вибирайте зручний час і відповідне посилання для реєстрації, не відкладайте на останню хвилину, заповнюйте форму прямо зараз і уважно вказуйте вашу пошту. Кнопка Register внизу екрана приведе вас до анкети, після заповнення якої натисніть — Submit.

 10:00-12:00 (GMT+3/ мск)  https://bit.ly/3baksaT

14:00-16:00 (GMT+3/ мск) https://bit.ly/2XIe9Hs

Iryna Tykhonkova, PhD  |  Orcid  |  ResearcherID
Customer Education Specialist  |  Clarivate Analytics

Mobile +38050 404 4655  |  clarivate.com