Студенти спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відзначили Всесвітній день туризму мандрівкою у с. Мошни Черкаської області.

Відомий краєзнавець Мошнівського краю Микола Якименко, провів чудову екскурсію визначними місцями цього села, які складають культурно-історичну спадщину.

Перша згадка про Мошни була у 1494 році. На початку 20 століття Мошни були значним торгівельним та економічним осередком Середньої Наддніпрянщини. Герб Мошен — спис на фоні щита, наданий містечку разом з Магдебурзьким правом в 1592 році.

Мошни багаті на туристичну ресурси. Так, будинок дитячої та юнацької творчості колись слугував приміщенням волосної управи, куди у 1859 році привезли після арешту відомого українського поета Т. Г. Шевченка. Преображенська церква була зведена у 1840 році на гроші графа Воронцова. Зовнішнім виглядом будівля нагадує костел, хоча при його будівництві були враховані всі нюанси православної і католицької архітектури, а також суміш східних мотивів і тюдоровскої готики. Архітектор об'єднав світові релігії в одній споруді. Музей Тараса Шевченка відкрито у 2014 році на честь 200-річчя поета. Римо-Католицький костел — культова споруда, зведена за кошти Єлизавети Воронцової. Інтерес студентів-туристів також викликала дерев'яна будівля — Будинок лікаря, збудована по проєкту архітектора Владислава Городецького у 1894 році.

— Особливий інтерес для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» викликало відвідування Парку заміського відпочинку «Riverwood», який порадував красивим ландшафтним дизайном, сучасним ресторанним та готельним комплексом, — розповіла завідувачка кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Станіслава Пасєка. — З цим готельно-ресторанним комплексом кафедра підписала угоду про співпрацю і студенти вже отримали запрошення на практику і роботу.

Банкетний менеджер Андрій Сиротенко провів цікаву екскурсію для студентів залами ресторану, картинній галереї, яка теж є окрасою комплексу.

А Тетяна Ворчук, адміністратор готелю, ознайомила з номерним фондом готелю і новими шеленомерами в окремих будиночках, розташованих у лісовій зоні.

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи