Захід проходив на центральний площі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Концерт продовжив марафон суботніх вечорів «Student’s art autumn» — об’єднані заради перемоги!
На нього були запрошені поети й співаки міста Черкас, які виконували авторські композиції.

Розпочав вечірній концерт власним віршем та піснею учасник Фабрики музичного мистецтва «Voices» Дмитро Луценко. Він потужно розпочав мистецьке дійство та «передав мікрофон» режисеру, сценаристу, викладачу акторської майстерності й виконавцю Володимиру Радьку. Досвідчений й талановитий співак подарував публіці душевні пісні, які долинули до сердець людей. Глядачі бурхливими оплесками віддячили артисту. Далі естафету творчості передали у тендітні жіночі руки поетки, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української літератури та компаративістики Ганни Клименко-Синьоок. Вона поділилася з глядачами своєю поезією, в основі якої лежать події повномасштабної війни росії в Україні. Це був по-справжньому чутливий, неймовірний виступ, який торкнувся найтонших струн душі глядачів.

— Наразі найдорожча для мене відзнака — саме ця подяка від ЧНУ, з гільзою, за участь у Вечорі авторської поезії. Дякую всім причетним, а також глядачам, які, окрім підтримки учасників, вкидали у скриньку або перераховували на банківську картку донати, що стануть допомогою ЗСУ. Бути митцем — це не лише творити, а й працювати на спільну Перемогу, — наголосила поетеса Ганна Клименко-Синьоок.

Юлія Григоренко, випускниця ЧНУ, сонграйтерка, нині студентка 1 курсу Черкаського музичного фахового коледжу імені С. С. Гулака Артемовського, виконала авторські композиції про війну, про життя, про свої відчуття.

Продовжила концерт своєю запальною музикою викладачка академічного та естрадного вокалу, лауреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів із сольного співу, учасниця жіночого вокального гурту «Буднітай» Анастасія Бутовська. Вона подарувала глядачам естрадні ноти й осяяла площу своїм неймовірним голосом.

— Мій виступ спрямований на підтримку нашої країни та воїнів. Ми можемо спокійно організовувати концерти, проводити просто неба завдяки Збройним силам України, — зазначила Анастасія Бутовська.

Наступними свою творчість демонстрували представники колективу «Voices» та інші студенти Черкаського національного. Вони виконували пісні, декламували власні вірші.

Романтичні пісні подарував публіці вокаліст, виконавець власних творів Ігор Трюхань. З першої пісні він підкорив жіночі серця своєю харизмою, голосом та текстами.

Вразили присутніх поетичні рядки випускника ЧНУ, митця, драматурга, радіоведучого Олексія Юріна. Його життєва, сучасна й пронизлива поезія захопила глядачів. Кожен вірш супроводжувався гучними оплесками.

— Надихає мене писати вірші усе на світі: люди, природа, погода. Намагаюся опоетизовувати буденність і робити з усього мистецтво. Мені приємно й зворушливо виступати на цій площі, адже я випускник ЧНУ, — поділився поет Олексій Юрін.

Завершував вечір творчості рок-гурт «Люди вітру». Вони виконують переважно авторські пісні, тексти, мелодію та аранжування до яких створюють учасники групи. Лідер і засновник гурту, Олексій Яровий, пішов із життя у 2019 році. Він був вокалістом, автором пісень, гітаристом і філософом. Спочатку «Люди Вітру» продовжили існування як гурт пам'яті Олексія, щоб зберегти його творчість, але згодом почали рухатися далі, розвиватися і тепер виконують його пісні й пишуть нові.

— Цей захід дуже підходить нам по формату. Ми творчі люди і нас може надихнути все: радість і печаль, сонечко і дощик, що завгодно. Пісня може з’явитися нізвідки, а може обдумуватись та писатись дуже довго, — наголосила вокалістка гурту «Люди вітру» Юлія Пономарьова.

Після заходу сонця концерт набув особливої атмосфери. Люди підтримували виконавців, вмикаючи вогники на телефоні. Ця позитивна енергетика передавалась артистам, а ті своєю чергою дарували свою чудову творчість.

— Усе було дуже душевно, весело та приємно. Концерт чудовий. Я завжди підтримувала «Voices» і буду підтримувати. До того ж ЧНУ — це моя рідна ненька, я тут навчалась, — поділилася емоціями відвідувачка заходу Ірина Давидкіна.

Проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк вручила учасникам заходу за підтримку творчо обдарованої молоді подяки, в оформленні яких були використані гільзи.

А наступний доброчинний творчий вечір інструментальної музики «Мелодії перемоги» відбудеться 7 жовтня на Університетській площі о 17:00.

Автор: Денис Непогодьєв, студент 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій
Фото: Анна Харченко