Протягом двох тижнів студенти-агрономи 3 курсу спеціальності 201 «Агрономія» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проходили осінню практику на відповідних виробничих підрозділах підприємств-партнерів.

Так, у практикантів була змога ознайомитися з особливостями агрономічної роботи у таких підприємствах: СТОВ «Придніпровський Край», KERNEL; СТОВ Перемога; СТОВ «Дніпро»; LNZ Group Лебединський насіннєвий завод; ЛНЗ «Тевіта» СТОВ «Агрофірма Корсунь»; СТОВ «Чапаєвське»; ТОВ «Олімп». Керівник практики —  кандидат  сільськогосподарських наук, викладач Олександр Коробко.

Навчальні практики студенів є важливим елементом навчання та закріплення навичок студенів, умінні вирішувати поставленні завдання, самодисципліні та комплексному мисленні. Разом з тим співпраця з підприємствами-партнерами теж не обмежується лише практикою студентів, а й реалізується у науковій, освітній та методичній площині.

Підсумком проходження практики стало проведення круглого столу на тему «Проблема проходження практики у сільськогосподарських підприємствах під час воєнного стану». До обговорення долучилися доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри біології, екології та агротехнологій Володимир Білоножко,  кандидатка біологічних наук, доцентка Ольга Зубенко, завідувач кафедри Олександр Ілюха та директор інституту природничих та аграрних наук, доцент Максим Гаврилюк. До обговорення долучився також запрошений експерт Володимир  Конограй – кандидат біологічних наук, керівник агробіологічної лабораторії ВСП ТОВ «Інститут здоров'я рослин» «Ukravit Science Park». Під час круглого столу студенти мали змогу поспілкуватися із фахівцем, який розповів про сучасні проблеми та особливості функціонування аграрної галузі в умовах воєнного стану та також її перспективи.

 

 ННІ природничих та аграрних наук