Відбулося об'єктове тренування у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького за темою: «Дії керівного складу та учасників освітнього процесу за сигналом «Повітряна тривога» та при виникненні пожежі внаслідок падіння уламків ракети на будівлю гуртожитку 5».

За легендою на території Черкаської області загроза ворожих ударних БпЛа оголошена «Повітряна тривога». ЧНУ працює у повсякденному режимі з повним навчальним навантаженням. Органи управління та сили цивільного захисту університету знаходяться у режимі повсякденної діяльності, учасники освітнього процесу займаються згідно з програмами навчання та навчальних планів.

О 7:30 27 грудня отримано оповіщення «Повітряна тривога». В університеті уточнені й проведені заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних подій. Над містом збили ракету. Внаслідок збиття ракети та падіння її уламків пошкоджено будівлю гуртожитку 5. Внаслідок чого на 2-му поверсі виникла пожежа, є постраждалі.

Черговий гуртожитку № 5 викликав підрозділи ДСНС і повідомив керівний склад університету. Заступник директора студмістечка з адміністративно-господарської діяльності проінформував керівництво та членів комісій і формувань з цивільного захисту про ситуацію, яка виникла. Без зволікань комісія з евакуації організувала проведення евакуації мешканців гуртожитку. Невідкладно головний енергетик знеструмив всі приміщення гуртожитку.

Водночас формування пожежогасіння подало два стволи від пожежних кранів для гасіння пожежі приміщень 2 поверху, зустріли підрозділи ДСНС і доповіли про сиутацію на пожежі.

Підрозділ ДСНС подав ствол для гасіння пожежі на 2-й поверх та надзвичайники врятували відрізаного вогнем студента з кімнати 2-го поверху.

Формування медичного захисту та формування охорони публічного порядку діяли згідно зі своїми функціональними обов’язками та повноваженнями.

Спільними злагодженими зусиллями органів управління, формувань цивільного захисту та відповідальних за проведення об’єктового тренування пожежа була ліквідована без постраждалих.

Також працівники ДСНС навчали працівників та студентів гасити полум’я за допомогою первинних засобів пожежогасіння — вогнегасників.

 

Наталія Медведь, провідний фахівець із питань цивільного захисту