Кафедра української літератури та компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела науковий семінар «Творчість Івана Нечуя-Левицького та українське класичне письменство». Захід відбувся 25 квітня з нагоди 100-річчя з часу смерті письменника-класика.

«Наша кафедра провела цей науковий семінар із метою ще раз відзначити та вшанувати пам'ять великого фольклориста, літературознавця, історика — Івана Нечуя-Левицького. У своїй роботі ми намагалися донести до присутніх більш детальну інформацію про творчість автора, зосередились на специфіці його творів та на його життєписі», - зауважив завідувач кафедри української літератури та компаративістики Володимир Поліщук. 

На  семінар, присвячений постаті письменника з Черкащини, завітали науковці з Києва.  Про жанрово-стильові нагадування Івана Нечуя-Левицького учасникам заходу та слухачам  розповів Микола Бондар, завідувач відділу української класичної літератури Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України.  У свою чергу Тетяна Мейзерська, професор к

кафедри теорії та історії світової літератури Київського національного лінгвістичного університету роз’яснила майбутнім філологам про творчість письменника у новітніх інтерпретаціях і дослідницьких перспективах. З метою краще і глибше зрозуміти творчість письменника та його авторський стиль свою доповідь слухачам  презентувала  доцент кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького Ольга Мірошник.

Під час пленарного засідання учасники конференції висловлювали свої думки стосовно творчості українського класика. Досить цікавою видався семінар і для слухачів, студентів-філологів. Як зазначає студентка 2-А курсу Марина Савченко, зустрічі такого  формату дозволяють розвиватися та відкривати нові сторінки з життя і творчості того чи іншого письменника.

 «Конференції подібного характеру нам, як майбутнім філологам, учителям, науковцям, потрібні для того, щоб збагачувати свої знання та розвивати себе. Ми маємо змогу наживо почути думки українських науковців та їхні погляди на ті чи інші літературно-культурні питання», — розповідає студентка.

Навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій