У серпні 2022 року представники агропромислового холдингу «Миронівський хлібопродукт» звернулися до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького з пропозицію запровадити дуальну форму освіти для спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Попередньо була влаштована екскурсія на Старинську птахофабрику для всіх охочих. Під час екскурсії студенти мали можливість познайомитися з деталями діяльності птахофабрики та умовами роботи відділу автоматизованої системи керування виробництвом. У ході екскурсії керівництво підприємства оголосило безпрецедентну пропозицію — пройти стажування вже цього літа без очікування початку навчального року та переходу на дуальну форму освіти.

Зустріч із керівництвом Старинської птахофабрики

Це було плідне стажування. Адже дозволило кожному учаснику попрацювати в ролі інженера відділу АСКВ, брати участь у процесі оновлення керуючої автоматики на виробничих дільницях, поточних ремонтах, плануванні  діяльності відділу тощо. Участь у процесі Віталія Дідука дозволила у вільний час від виробничих завдань студентам прослухати додаткові лекції щодо особливостей проведення монтажних робіт, побудови промислової автоматики та інформаційно-вимірювальних комплексів у цілому, особливостей роботи з різними видами сигналів та побудови датчиків, що їх реєструють.

У лабораторії підприємства

Важливу роль також відіграли практичні заняття в лабораторії відділу АСКВ. Адже студенти на практиці, ще до занять, передбачених навчальним планом, вже спробували себе в макетуванні електронних пристроїв та освоїли ази роботи з електричними принциповими схемами. Завдяки цьому було визначено подальшу тематику їхніх наукових досліджень у межах курсових та кваліфікаційних робіт, що будуть безпосередньо орієнтовані на вирішення наявних виробничих потреб у сфері електроніки та автоматики в цілому.

У студентів та завідувача кафедри лишався час на регулярні творчі вечори

Вдячні всьому колективу Старинської птахофабрики за теплу зустріч та увагу до питання виховання фахівців у галузі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

ННІ ІНФОТЕХ