27 квітня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького презентували проект навчального центру «Соборний щит» Української добровольчої армії студентам кафедри військової підготовки.

На зустріч із майбутніми офіцерами запасу прийшли перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль, ректор ЧНУ Олександр Черевко, командир навчального центру УДА лейтенант Максим Швець, начальник штабу УДА полковник Сергій Ільницький.

Олександр Черевко розповів гостям про університет. Зазначив, що в Черкаському національному діє єдина в області кафедра військової підготовки та зауважив, що в навчальному закладі велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню.

Про діяльність УДА студентам розповів Максим Швець, позивний «Покутяка». Він зазначив, що добровольча армія почала свою роботу 20 квітня 2014 року, коли під керівництвом Дмитра Яроша відбувся бій під Слов’янськом. Тоді перша група добровольців дала перший бій сепаратистам.

За словами лейтенанта, у навчальному центрі УДА проводять навчання військові, які брали участь у АТО, що дає можливість отримувати не лише теоретичні знання, а їх практичне втілення.

У навчальному центрі Української добровольчої армії офіцери можуть пройти вишкіл школи піхоти і школи сержантів.

УДА активно співпрацює зі Збройними силами України. Зокрема представники полку реактивної артилерії відвідують лекції навчального центру УДА.

Начальник штабу УДА Сергій Ільницький наголосив на тому, що їхня діяльність полягає в навчанні, підготовці військових до бойових дій, а також в активній участі в бойових діях. За його словами, добровольча армія не є прихильником жодних політичних партій та не втручається в громадсько-політичне життя країни. Основна мета УДА — зберегти мир у державі та повернути Україні її законні території.

У свою чергу, гостям розповіли про навчання на кафедрі військової підгогтовки. Учасниики зустрічі обмінялися думками та отримали відповіді на свої запитання. 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького