Відповідно до умов контракту з Міністерством освіти і науки України ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко прозвітував про результати діяльності у 2022 році.

Звіт ректора заслухали делегати конференції трудового колективу університету.

Ректор Олександр Черевко:

— Сьогодні  прозвітував перед колективом про роботу в 2022 році, як того вимагає контракт з Міністерством освіти і науки України.

Дякую Збройним силам України за те, що ми мали можливість працювати упродовж року, а сьогодні підбити підсумки нашої діяльності. Разом із тисячами захисників України  нас боронять 21 студент, 14 працівників, 210 батьків наших студентів та сотні випускників закладу.

Війна визначила основний пріоритет у нашій діяльності – допомога ЗСУ і безпека учасників освітнього процесу. Ми почали це робити з першого дня повномасштабного вторгнення. Понад мільйон гривень було зібрано колективом на великі і малі потреби армії.

Одночасно дбали  про розвиток, прагнули бути сучасними, здатними змінюватися й адаптуватися до нових умов, надавали якісні освітні послуги, докладали зусиль, щоб університет працював в аудиторіях, шукали нових партнерів і нові підходи до наукової роботи, плекали патріотизм і розвивали емоційний інтелект студентів. Тому й не втратили в рейтингових позиціях, набрали студентів більше, ніж у попередні роки.

Укотре відзначаю нашу єдність. З нами тримала стрій і профспілка, і   студентська рада. Наша молодь була, як ніколи, активною! 

Дякую всім за роботу! Адже за кожною цифрою звіту ректора стоять працівники університету і  наша спільна робота на результат.

Разом до Перемоги. Все буде Україна!

Ректор поставив перед колективом сім завдань, щоб не втрачати позитивної динаміки.

Це активна допомога Збройним силам України, національно-патріотичне виховання молоді, набір вступників, удосконалення якості освіти та науково-дослідницька діяльність, пошук міжнародних партнерів і грантових програм.

— Необхідно бути сучасним і здатним до змін — розвиватися, пропагувати свої послуги та активну життєву позицію! — підсумував Олександр Черевко.

У обговоренні звіту взяли участь заступник відповідального секретаря приймальної комісії доцент Геннадій Волошкевич, заступник директора ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Валенина Мовчан, доцентка кафедри фізики Анна Ткаченко, доцентка кафедри хімії та наноматеріалознавства Валентина Литвин, завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови Наталія Сливка, декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Борис Онищенко, заступник голови студентської ради Мирослава Хоменко. Вони деталізували звіт ректора, поділилися своїми досягненнями та планами на майбутнє. Доповідачів об’єднувала упевненість у тому, що ми вистоїмо і що університет, попри війну, динамічно розвивається.

Із повною версією звіту ректора та стислою презентацією можна ознайомитися на сайті університету.

На конференції було також погоджено нову редакцію Статуту університету, з якою ознайомив присутніх перший проректор Василь Мойсієнко.

За ініціативи заступника голови конференції трудового колективу Тетяни Мельник було внесено зміни до складу колективного органу. За поданням вченого секретаря Любові Кібальник оновили і склад вченої ради.

На засіданні ректор виконав приємну місію: за рекомендацією Міністерства освіти і науки України вручив письмову подяку університету доцентці ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи Наталії Степановій.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького