Випускник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Григорій Вовчинський здобув бронзу та срібло  збірній України на  чемпіонаті світу з лижних перегонів та  парабіатлону.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОВА. Чемпіонат світу 2023 з парабіатлону та лижних перегонів триває у шведському м. Естерсунд. Змагання проходитимуть до 29 січня. За нагороди змагаються спортсмени з 19 країн світу. У складі збірної команди України змагається Григорій Вовчинський, який родом з села Білоусівки Драбівського району.
Напередодні спортсмени змагалися в індивідуальних перегонах класичним стилем на 18 км. Лижники брали участь у трьох категоріях: змаганнях сидячи, стоячи та серед спортсменів із порушенням зору.
Григорій змагався у класі стоячи. Завершив свої перегони із результатом 52:59.2 та здобув бронзову медаль чемпіонату світу

24 січня спортсмен змагався у лижних перегонах, спринт вільним стилем. Григорій у класі стоячи став срібним призером чемпіонату світу.

Вітаємо і далі вболіваємо за Григорія. Бажаємо перемоги! Українці найсильніші!