У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького за сприяння ДП «ГДІП» та підтримки охоронної компанії «Akkadian» пройшли курси з тактичної медицини за участю британських інструкторів.

Всі волонтери — колишні військові медики, які мають досвід надання допомоги в складних життєвих ситуаціях, а саме при масових травмуваннях.

Повномасштабна війна, яку росія розпочала проти України, внесла корективи в життя кожного з нас. Ми маємо бути готовими до будь-яких викликів і вимог часу.

— Кожен цивільний повинен пам’ятати, чого вартує мир, поважати й допомагати ЗСУ, волонтерити. Я вважаю, що наш єдиний дух, єдність всіх українців, любов до своєї Батьківщини — це головна причина того, що ми змогли дати таку потужну відсіч російському агресору. Університет робить все, що може робити навчальний заклад під час війни: це і підтримка внутрішньо переміщених осіб, волонтерська допомога ЗСУ, підтримка родин загиблих, — зазначив ректор Олександр Черевко  під час зустрічі з іноземними партнерами.

Захід провели на базі ННІ міжнародних відносин історії та філософії та кафедри військової підготовки з залученням викладачів і студентів ННЦ «Медичний інститут» та ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я.

Під час тренінгу учасники мали змогу отримати практичні навички з медичного планування, надання першої медичної допомоги постраждалим, зокрема в приміщенні, вчилися оцінювати зони ураження, безпечність ситуації для надання допомоги тощо. Студенти не лише тренувалися на різноманітних муляжах, «надавали допомогу» один одному, а й пройшли інтенсивний курс з іноземної мови. Особливо варто відзначити команду студентів ОП «Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії», які відмінно впоралися із завданням, налагоджуючи комунікацію між британськими тренерами та університетською громадою: Олександра Красюка, Антона Разіна, Олександра Глушенка. Учасників заходу переповнювали емоції від нової справи, набутих навичок, а головне від відчуття впевненості й розуміння необхідності подальшого навчання задля користі, яку можна принести близьким і просто людям, що потрапили в скруту. Війна не закінчилася, ще існує загроза подальших військових дій, тому на війні і в мирному житті знадобляться навички першої домедичної допомоги. Це те, що допоможе врятувати життя до приїзду медиків.

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії