На відкриту лекцію «Захисти себе від раку шийки матки» запрошує Ольга Палійчук, професорка кафедри фундаментальної медицини Черкаського національного університету імені Богдана.Хмельницького, докторка медичних наук, онкогінекологиня КНП «Клінічний центр онкології, гематології, трансплантології та паліативної допомоги Черкаської обласної ради», керівниця Черкаського осередку «Українська Асоціація кольпоскопії та цервікальної патології», кураторка проєкту в Україні.

Захід відбудеться в актовому залі НК №3 22 березня об 11:00.

Ольга Володимирівна координує реалізацію в Україні та у Черкасах проєкт «Збережемо життя жінок для їх родин». Цей соціальний проєкт націлений на профілактику раку шийки матки жінок у межах проєкту глобального гранту Rotary International та USAID за програмою «Серця Європи».

Студенти-медики Черкаського національного брали участь у всіх трьох етапах цієї програми. Для них було проведено ряд ознайомчих лекцій із згаданих вище можливих патологій та навчань із методів профілактики захворювань. Здобувачі тільки поширили інформацію про загрози для здоров'я і життя дівчат та жінок. Крім того, вони провели тестування методом самозабору з подальшою вакцинацією декількома почерговими дозами вакцин разом із лікарками КНП «Черкаська обласна лікарня», акцентуючи увагу на актуальності та безпечності цього проєкту.

Зараз Ольга Палійчук разом зі студентами ННЦ «Медичний інститут» у складі Rotaract club реалізують ініціативу з поширення інформації щодо можливостей попередження розвитку захворювання серед дівчат і жвнок ЧНУ, зокрема через вакцинацію. Голова студентської ради ННЦ і президент Rotaract club Аліна Сарапин серед студентської ради університету вже проводила ознайомчі лекції з цієї проблематики.

 

ННЦ «Медичний інститут»