Бібліотечна спільнота відсвяткувала Всеукраїнський день бібліотек 30 вересня. Відзначили своє професійне свято й співробітники наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Зі святом бібліотекарів привітав ректор Олександр Черевко. 

— Бібліотечна справа незамінна, бо без знань, книг, рукописів, наукових робіт навчання неможливе. Звісно, треба модернізуватися, щоб бути корисними молоді. Співробітники університетської наукової бібліотеки на чолі з директором Григорієм Голишем постійно працюють над цим. Ми теж надаємо підтримку і допомагаємо долати виклики. Так, незабаром для книгозбірні буде придбано 7 системних блоків. Переконаний, що колектив нашої бібліотеки — професійний, стабільний, перспективний! Бажаю розвитку і вдячних читачів! 

Університетська бібліотека підготувала до Всеукраїнського дня бібліотек низку заходів — так звані «Вересневі зустрічі в бібліотеці».

У перший день тижня представили виставку виробів працівників та буккросинг «Жива книжкова полиця», а також провели для всіх охочих екскурсію «Пізнай нове в бібліотеці».

Кожен міг відвідати виставку книг, авторами яких є науковці Черкаського національного, та провести бліц-інтерв'ю з цікавими особистостями. Приємним додатком до експозиції були безпрограшна вікторина-лотерея, бібліотечні передбачення, книжковий аукціон «Книги за смішною ціною».

Також протягом тижня відбуватиметься збір книг у всіх підрозділах наукової бібліотеки — благодійна акція «Подаруй книгу для українського воїна». А в головному корпусі наукової бібліотеки присутні можуть ознайомитися з роботами фотосушки «Свята і будні працівників наукової бібліотеки ім. М. Максимовича» та переглянути відеопрезентацію «Бібліотека — дім, де вирує життя!»

 

 Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького